Autorităţile de la Paris scot la licitaţie „lacătele iubirii”. Suma obţinută în urma vânzării ar putea ajunge şi la 200.000 de euro

DISTRIBUIȚI

Autorităţile de la Paris scot la licitaţie „lacătele iubirii”, odinioară prinse de gardurile de pe Podul Artelor. Suma obţinută în urma vânzării ar putea varia între 150 de mii şi 200 de mii de euro. Banii vor fi donaţi organizaţiilor caritabile care ajută refugiaţii din Franţa.

Mii de lacăte sunt scoase la licitaţie la Paris, fiecare dintre ele cu o poveste de dragoste în spate. Ele au fost prinse de cupluri de îndrăgostiţi, timp de zece ani, până în 2015, atunci când autorităţile au decis scoaterea lor de pe grilajele Podului Artelor. Acesta era în pericol să se prăbuşească, pentru că lacătele îi adăugau o greutate de 50 de tone. Însă obiectele nu au fost aruncate, ci păstrate bine, iar acum, vândute într-un scop nobil.

Licitaţia are loc sâmbătă, pe 13 mai, iar obiectele pot fi cumpărate şi online, de oricine de pe mapamond, chiar şi din România, accesând acest site.

” Ne-am gândit că, dacă le-am fi scos vreodată la licitaţie, banii astfel obţinuţi ar fi fost donaţi. Este un act de generozitate, de caritate. Urmărim, în mod simbolic, un mesaj de afecţiune şi de dragoste pe care cuplurile din toată lumea au vrut să îl transmită atunci când au venit la Paris şi au prins aceste lacăte pe pod. ”

Preţurile vor varia între 150 şi 200 de euro pentru obiectele mai mici şi pot ajunge până la 8.000 de euro pentru o porţiune întreagă de grilaj, cu mii de lacăte ale iubirii.