Autorităţile au luat măsuri speciale în cazul bolnavilor şi femeilor însărcinate, în zonele grav afectate de ninsori. Peste 600 de bolnavi şi 170 de gravide aflate în ultimul trimestru de sarcină au fost transferate la spitalele din apropierea localităţilor de domiciliu

DISTRIBUIȚI

Autorităţile au luat măsuri speciale în cazul bolnavilor şi femeilor însărcinate, în zonele grav afectate de ninsorile abundente şi de viscol. Ca măsură de precauţie, peste 600 de bolnavi şi 170 de gravide aflate în ultimul trimestru de sarcină au fost transferate la spitalele din apropierea localităţilor de domiciliu. Din păcate însă, în localitatea Amara, o femeie nu a mai putut fi salvată, ambulanţa ajungând prea târziu. Ministrul de Interne, Carmen Dan a spus că nu există localităţi izolate, dar că autostrada A2 a fost închisă, la fel şi mai multe drumuri naţionale şi judeţene din mai multe judeţe.

Din păcate însă, pentru o femeie de 57 de ani, din Amara, bolnavă de diabet şi cu probleme cardiace, nu s-a mai putut face nimic. Femeia a decedat înainte ca ambulanţa să ajungă la ea.

O altă femeie din Prahova a avut noroc, iar echipajele medicale au reuşit să ajungă în timp util şi să-i acorde acesteia ajutor. Membrii echipajului SMURD Prahova au mers pe jos doi km în comuna Jugureni ca să o preia pe femeia de 80 de ani care suferea de insuficienţă respiratorie şi era cunoscută ca fiind cardiacă. În zonă se circulă foarte greu din cauza zăpezii şi după ce au considerat că nu vor ajunge în siguranţă cu ambulanţa, paramedicii au decis să lase maşina şi să meargă pe jos. În ajutorul lor a sărit viceprimarul din Jugureni care a dus şi echipajul dar şi pe femeie până la locul unde fusese lăsată ambulanţa cu un autoturism de teren.

În Constanţa, militarii Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti” intervin pentru înlăturarea efectelor căderilor masive de zăpadă din zona Dobrogei. Militarii constanţeni au acţionat pentru degajarea căii de acces şi deblocarea autovehiculelor blocate între localităţile Ovidiu şi Nicolae Bălcescu, între Autostrada A2 şi Constanţa, pe DN 3 între Valu lui Traian şi Constanţa.

Tot militarii constanteni au asigurat transportul unor bolnavi din localitatea Murfatlar la Spitalul Judeţean Constanţa.

În prezent se continuă degajarea căii de acces la intrarea în oraşul Constanţa. De precizat este faptul că pe mai multe porţiuni din judeţ, utilajele celor de la Drumuri Naţionale au rămas împotmolite în şanţ.

La Vaslui o ambulanţă care trebuia să ajungă la un bătrân a rămas în nămeţii de zăpadă iar poliţiştii de frontieră l-au dus de acasă la ambulanţă. Bărbatul suferise un atac cerebra.