Au trecut şapte decenii de când aproximativ şase milioane de oameni, de toate vârstele, au murit în chinuri cumplite. Munciţi până la epuizare, gazaţi, înfometaţi, bătuţi, supuşi experimentelor şi nu numai. Au trecut şapte decenii de la cumplitul regim naţional-socialist plănuit şi executat de Adolf Hitler

DISTRIBUIȚI

Au trecut şapte decenii de când aproximativ şase milioane de oameni, de toate vârstele, au murit în chinuri cumplite. Munciţi până la epuizare, gazaţi, înfometaţi, bătuţi, supuşi experimentelor şi nu numai. Au trecut şapte decenii de la cumplitul regim naţional-socialist plănuit şi executat de Adolf Hitler. Oroarea numită Holocaust face parte din istoria noastră şi nu trebuie uitată niciodată. Asta au transmis, în cadrul unui eveniment organizat la Oradea, cei care au supravieţuit lagărelor de concentrare şi cei care şi-au pierdut familiile în acele închisori cumplite. Vă avertizăm că urmează informaţii cu un puternic impact emoţional.

Şi asta….fiindcă aproape toată familia i-a fost ucisă în lagărele Holocaustului. Acest bărbat, consilier şi medic personal al premierului din Israel, vorbeşte cu vocea tremurândă şi sufletul inundat de durere despre experienţe crunte prin care cei dragi lui au trecut.

Mai mulţi evrei de origine română şi-au dat întâlnire la primăria din Oradea pentru a readuce în atenţie teroarea la care au fost supuşi evreii în perioada 1941-1945.

Ea este Tamar Samash, ambasadorul Israelului în România, dar şi autorul mai multor interviuri cu supravieţuitori ai lagărelor de exterminare din vremea lui Hitler. Pentru că, în curând vom vorbi numai la trecut despre cei care au reuşit să scape de moarte în timpul regimului naţional-socialist din Germania, Thea Haimovitz îşi doreşte implementarea unui program astfel încât viitoarele generaţii să nu complet despre programul de exterminare al evreilor plănuit şi executat de Adolf Hitler.

Evenimentul din Oradea, numit „Holocaustul evreilor în artă şi media” a reunit nu doar victime ale acestui îngrozitor regim, ci şi studenţi şi autorităţi locale. Cu acest prilej, au fost realizate mai multe reportaje în lagărul de concentrare de la Auschwitz.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, în perioada 1941-1945, evreii au fost ucişi în mod sistematic. Aproximativ şase milioane de oameni, printre care şi peste un milion de copii, au fost omorâţi la comanda dictatorului Adolf Hitler.