Au trecut doi ani de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă. Doi ani de suferinţă cumplită pentru cei care şi-au pierdut copiii, fraţii şi prietenii în clubul Colectiv. Marea schimbare despre care toată lumea vorbea la acea vreme întârzie să apară. În continuare nu există niciun vinovat. Există doar procese amânate şi vrafuri de documente adunate în aceşti doi ani

DISTRIBUIȚI

Au trecut doi ani de la tragedia care a îndoliat o ţară întreagă. Doi ani de suferinţă cumplită pentru cei care şi-au pierdut copiii, fraţii şi prietenii în clubul Colectiv. Marea schimbare despre care toată lumea vorbea la acea vreme întârzie să apară. În continuare nu există niciun vinovat. Există doar procese amânate şi vrafuri de documente adunate în aceşti doi ani. Iată cum se vede cea mai mare tragedie din ultimii ani, prin ochii supravieţuitorilor infernului Colectiv, dar şi prin ochii părinţilor care şi-au văzut copiii pierind în chinuri groaznice… Vă avertizăm că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

În noaptea incendiului au murit 27 de tineri şi au fost răniţi peste 140. De la o oră la alta, însă, ambele bilanţuri creşteau. Cu toate că, la acea vreme, spitalele bucureştene avau doar ZECE paturi destinate „marilor arşi”, aşa cum îi numeau medicii pe cei mai grav răniţi, tot responsabilii din sănătate spuneau: „nu aveam nevoie de nimic”.

Acum, la fosta fabrică „Pionierul” este linişte. Din când în când, mai vin curioşi să vadă ce a mai rămas din clubul Colectiv, dar nu sunt lăsaţi să treacă de bariera de la intrarea în fosta fabrică.

În afară de spaţiul închis de acum doi ani, pe care a fost odată clubul Colectiv, pare că lucrurile au rămas la fel. Ba chiar, pentru părinţii care şi-au pierdut copiii, totul pare că s-ar fi întâmplat ieri. Suferinţa este aceeaşi ca acum doi ani. Poate chiar mai puternică, pentru că, spun ei, nimic nu s-a schimbat de atunci. Rugăciunile sunt tot ce le-a rămas.