Au trecut abia câteva zile de când românii au luat ultima dată cu asalt supermarketurile, însă asta nu i-a oprit să iasă şi astăzi la cumpărături. Deşi a fost zi lucrătoare, n-a fost loc nici să arunci un ac în magazine. Cei care petrec revelionul acasă fac deja ultimele pregătiri astfel încât noul an să îi prindă cu masa cât mai bogată

DISTRIBUIȚI

Au trecut abia câteva zile de când românii au luat ultima dată cu asalt supermarketurile, însă asta nu i-a oprit să iasă şi astăzi la cumpărături. Deşi a fost zi lucrătoare, n-a fost loc nici să arunci un ac în magazine. Cei care petrec revelionul acasă fac deja ultimele pregătiri astfel încât noul an să îi prindă cu masa cât mai bogată, chiar dacă nu merg la restaurant.

Se ştie deja că luna decembrie este cea mai bună pentru comercianţi. Au trecut câteva zile de la Crăciun, iar românii au ieşit din nou la cumpărături. De data acesta însă, coşul a conţinut mai multe fructe, legume sau peşte, în detrimentul produselor din carne de porc.

Suma alocată mesei de revelion variază în funcţie de fiecare, însă cert este că cei care vor alege să petreacă noaptea dintre ani acasă, şi nu la munte sau la resturante, vor scăpa mult mai ieftin. Preţurile practicate de localuri pentru petrecerea de Revelion variază între 200 şi 1000 lei de persoană, în funcţie de poziţionarea localului, de meniul oferit sau de muzică. Din acest motiv, tot mai mulţi români preferă să nu plece nicăieri de revelion. Potrivit unui studiu, 6 din 10 români vor fi acasă în noapte dintre ani, iar 1 din 10 vor petrece tot acasă…doar că acasă la prieteni.