Au regretat că au avut încredere oarbă în bona copilului lor. Oamenii au surprins-o pe îngrijitoare că îl bătea pe copil în pătuţ, pentru că cel mic voia să se joace

DISTRIBUIȚI

Începem jurnalul cu un nou episod din seria neagră a copiilor bătuţi. De această dată, încrederea oarbă pe care au avut-o părinţii în bona copilului lor, au făcut-o pe aceasta să creadă că are dreptul să facă ce vrea cu un micuţ de doar un an de zile. Părinţii au surprins-o pe îngrijitoare că îl bătea pe copil în pătuţ, pentru că cel mic voia să se joace. Cel mai probabil, femeia şi-a pierdut răbdarea că micuţul nu adormea. Părinţii vor depune acum plângere penală pe numele bonei.

Acestea sunt imaginile şocante surprinse de camera de supraveghere plasată în dormitorul micuţului. Fiind ora prânzului, bona l-a pus pe copilaş în pătuţ să doarmă. Numai că cel mic nu avea chef de somn, ci de joacă. Lucru care a deranjat-o pe îngrijitoare atât de tare încât a considerat că micuţul merită o bătaie zdravănă, din nefericire.

Părinţii instalaseră în camera copilului o cameră de supraveghere cu ajutorul căreia puteau urmări în timp real ce face micuţul lor. Întâmplare a făcut ca fix în momentul în care bona l-a lovit pe cel mic, mama băieţelului să urmărească imaginile de pe un laptop de la muncă. Nu a mai stat pe gânduri şi a plecat imediat acasă. I-a arătat bonei imaginile şi fără alte discuţii au dat-o afară din casă şi i-au spus că o concediază. În urma loviturii pe care a primit-o, copilul s-a ales cu o rană pe obrazul drept.

Tatăl copilului este cel care a făcut imaginile publice pe pagina sa de facebook şi susţine că fotografia a fost făcută la o oră după ce bona l-a lovit pe copil. Părinţii băieţelului sunt hotărâţi să depună plângere penală pe numele femeii pentru a răspunde în faţa legii pentru fapta sa.

Fiind vorba despre o persoană angajată să aiba grijă de copil, bona ar putea fi acuzată şi de rele tratamente aplicate minorului, iar pentru asta ar risca şi pedeapsa cu închisoarea. Femeia însă nu avea un certificat care să ateste faptul că a făcut cursuri pentru exercitarea profesiei de bonă, ci a fost angajată la recomandarea unor prieteni.

Din păcate, astfel de cazuri de violenţă nu sunt deloc străine. Specialiştii recomandă părinţilor să angajeze pe post de bonă doar persoanele care au urmat cursuri în acest sens.