Au făcut toxinfecţie alimentară la mare. Zeci de copii şi adulţi au avut parte de o noapte de coşmar, după ce ar fi mâncat carne stricată

DISTRIBUIȚI

Au mers în cantonament la Mamaia şi au făcut toxinfecţie alimentară! Au păţit-o zeci de copii şi adulţi de la Chişinău şi de la Târgovişte, care au avut parte de o noapte de coşmar, după ce, spun ei, au mâncat carne stricată. Managerul restaurantului susţine, însă, că toate ingredientele folosite au fost proaspete şi că cel mai probabil oaspeţii au mai cumpărat altceva din afara unităţii sale. Inspectorii de la protecţia consumatorului şi cei de la directia sanitar- veterinară au luat probe şi încearcă să afle care a fost cauza îmbolnăvirii. Azi, copiii au avut meci şi abia au reuşit să îşi revină ca să poată juca.

Problemele au început să apară puţin după miezul noptii. Copiii aflaţi în cantonament s-au plâns de dureri de burtă, urmate de vărsaturi şi temperatură. La fel şi părinţii şi antrenorii.

Oamenii sunt convinşi că de vină a fost mâncarea servită la restaurantul hotelului în care au fost cazaţi, în Mamaia – pulpe şi aripioare de pui şi prăjituri.

Managerul unităţii se apără şi spune că toată carnea a fost proaspată. Mai mult decât atât, susţine că de fapt copiii ar fi mâncat produse de patiserie din afara hotelului.

Autorităţile sanitare au anunţat că vor fi prelevate probe şi de la angajaţi, ca să verifice dacă nu cumva vreunul dintre ei este purtător al bacteriei Salmonella.