Au fost ultimele aplauze pentru Ileana Ciuculete. Cântăreaţa a fost condusă astăzi pe ultimul drum

DISTRIBUIȚI

Zi neagră pentru folclorul românesc. Au fost ultimele aplauze pentru Ileana Ciuculete. Cântăreaţa a fost condusă astăzi pe ultimul drum. Zeci de oameni care i-au îndrăgit cântecele au mers la Biserică şi cimitir să îşi ia adio de la artistă. Familia cântăreţei a fost şi ea îngenuncheată de durere. Ileana Ciuculete s-a stins din viaţă marţi seară, din cauza unei boli incurabile.

În ropote de aplauze, aşa a fost condusă pe ultimul drum Ileana Ciuculete. Rudele, prietenii, dar şi oameni simpli au adus buchete de flori şi lumânări la biserica unde a fost depus trupul neînsufleţit al Ileanei Ciuculete. Cu toţii regretă moartea artistei care le-a înveselit viaţa cu melodiile sale. Curtea bisericii a devenit chiar neîncăpătoare, la un moment dat, pentru cei care au venit să îi aducă un ultim omagiu.

Moartea fulgerătoare a cântăreţei a lăsat un gol imens şi în sufletele artiştilor de muzică populară.

La căpătâiul artistei au stat în permanenţă mama, soţul şi cei doi fii ai săi, vizibil îndureraţi şi cu ochii în lacrimi. În momentul în care sicriul cu trupul neînsufleţit al Ileanei Ciuculete a fost scos din lăcaş, oamenii au aplaudat şi au aruncat petale de trandafiri, fiind florile preferate ale regretatei cântăreţe.

Apoi cortegiul funerar a mers în acorduri de fanfară spre Cimitirul Străuleşti, acolo unde Ileana Ciuculete îşi va dormi somnul de veci.

Interpreta s-a stins pe patul de spital, pe 14 martie, din cauza unei ciroze hepatice galopantă. A înregistrat peste 400 de melodii proprii, adunate în 24 de albume. În anul 2005, Ileana Ciuculete a primit Discul de Aur pentru vânzarea a 40.000 de exemplare ale albumului de muzică populară „Ciorbă de curcan”.