Au fost două zile pline pentru autorităţile care s-au luptat cu nămeţii, viscolul şi gerul. Indiferent de arma sub care luptă, militarii au intervenit în zonele afectate de căderile masive de zăpadă şi au luptat cot la cot să salvezi oameni

DISTRIBUIȚI

Au fost două zile pline pentru autorităţile care s-au luptat cu nămeţii, viscolul şi gerul! Indiferent de arma sub care luptă, militarii au intervenit în zonele afectate de căderile masive de zăpadă şi au luptat cot la cot să salvezi oameni. Au ajutat o tânără să nască într-o şenilată. Au salvat şoferii rămaşi înzăpeziţi cu maşinile pe drum. Şi au mers pe jos kilometri întregi să salveze oamenii bolnavi.

A fost o misiune nemaiîntâlnită şi cu emoţii mari pentru angajaţii de la drumuri din Constanţa. Au preluat o tânără de 21 de ani însărcinată care trebuia transportată de urgenţă la spital. Numai că, grăbit să vină pe lume, bebeluşul s-a născut chiar în şenilata care o transporta pe mămică. Din fericire, misiune a fost încheiată cu succes.

Militarii au fost şi ei eroi pentru cei rămaşi blocaţi cu maşinile în zăpadă. În Constanţa, militarii Brigăzii 9 Mecanizate „Mărăşeşti” au intervenit  pentru degajarea căii de acces. 

Vremea rea a făcut prăpăd şi pe autostrada Soarelui. Mai mulţi oameni au rămas captivi în maşini din cauza viscolului şi au fost nevoiţi să aştepte ore la rând în ger, până când autoritățile au reuțit să scoată toate mașinile din nămeți. Fără să mai ţină cont de frig, câțiva poliţişti au pus mâna pe lopeţi şi au deszăpezit şi ei, ca să meargă treaba mai repede.

Membrii echipajului SMURD Prahova s-au luptat şi ei cu nămeţii să salveze o femei de 80 de ani care suferea de insuficienţă respiratorie şi era cunoscută ca fiind cardiacă. Pentru că în zonă se circula foarte greu din cauza zăpezii, echipajele medicale au mers pe jos doi kilometri ca să ajungă la bătrână. Impresionat de gestul echipajului, viceprimarul din Jugureni i-a dus pe ei şi pe femeie cu o maşină de teren până la locul unde fusese lăsată ambulanţa.