Au fost 12 percheziţii în această dimineaţă la mai multe palate ale romilor din Lugoj. Oamenii legii au căutat câţiva indivizi pe care îi bănuiesc de şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă

DISTRIBUIȚI

Au fost 12 percheziţii în această dimineaţă la mai multe palate ale romilor din Lugoj. Oamenii legii au căutat câţiva indivizi pe care îi bănuiesc de şantaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă. Cel puţin cinci dintre ei au fost duşi la audieri la sediul IPJ Timiş.

Mascaţii de la trupele speciale, împreună cu ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale au descins la locuinţele uneia dintre cele mai importante familii de romi din oraşul bănăţean, care este în conflict cu alta, pentru nişte bani şi case .

Scandalul dintre cele două clanuri de romi durează deja de câteva luni. La început, au fost doar ameninţări verbale, au continuat cu urmăriri în trafic şi au ajuns la împucăşturi. În luna august, membrii uneia dintre familii au tras 4 focuri de armă înspre casa rivalilor, de pe geamul unei maşini aflate in mers. Gloanţele au nimerit un autoturism, tocul unei uşi şi zidurile casei. Nicio persoană nu a fost ranită pentru că, proprietarii nu se aflau în locuinţă.

Cei vizaţi spun că sunt pur şi simplu terorizaţi de familia rivală, din cauză că refuză să plătească taxa de protecţie pe care o cer.

Ca să închidă dosarul de la Lugoj, procurorii Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casaţie şi Jusţie au decis să descindă la locuinţele celor din clanul Căldăraş, dar şi la locuinţa Bulibaşei din Lugoj şi să îi ia pe suspecţi de acasă.

Oamenii legii au găsit în locuinţele suspecţilor arme albe, un pistol de tip airsoft dar şi mai multe bijuterii despre care se presupune că ar fi fost furate.