Au căutat să arate cât mai bine, dar au ajuns de nerecunoscut. Şi nu într-un sens bun. Vorbim despre tot mai mulţi tineri care apelează la bisturiu pentru frumuseţea ideală

DISTRIBUIȚI

Au căutat să arate cât mai bine, dar au ajuns de nerecunoscut. Şi nu într-un sens bun. Vorbim despre tot mai mulţi tineri care apelează la bisturiu pentru frumuseţea ideală. Din dorinţa de a atinge perfecţiunea sau de a semăna leit cu anumite personalităţi, pacienţii ajung să facă abuz de operaţiile estetice. Speciliştii avertizează că înainte de a ajunge la chirurgul plastician, este nevoie şi de o vizită la psiholog. În spatele persoanelor care apelează la transformări repetate se pot ascunde probleme care ţin de anxietate sau încrederea în sine.

Buze exagerat de mari, sâni care nu mai încap în haine, talie de viespe şi un nas cât se poate de mic. Aşa aleg să iasă tot mai multe românce din cabinetele chirurgilor plasticieni. Iar asta se întâmplă la vârste cât mai tinere. Frumuseţea naturală nu mai e de mult la modă. Iar dacă în trecut fiecare intervenţie se făcea pe ascuns, acum domnişoarele apelează la proceduri care să iasă cât mai mult în evidenţă.

De multe ori se ajunge la un abuz al operaţiilor estetice. Rezultatul dorit ar fi acela de a întoarce cât mai multe priviri pe stradă. Însă, transformările repetate duc, în unele cazuri, la eşec. Şi asta pentru că tinerii duc la extrem standardul frumuseţii sau caută să arate ca vedeta preferată, chiar şi atunci când nu există nici cea mai mică asemănare.

Psihologii spun că în spatele unei persoane care apelează la operaţiile estetice de nenumărate ori se ascund grave probleme.

La astfel de intervenţii au început să apeleze şi tot mai mulţi adolescenţi. În cazul lor, apare nevoia de a fi acceptaţi de cei din jur. Astfel se pot naşte anumite complexe ori uşoare discomforturi.

Grav este când tinerii tind să găsească la aspectul lor defecte care de fapt nu există, iar intervenţiile se fac cu acordul părinţilor. Operaţiile estetice creează dependenţă, avertizează specialiştii.