Atenţie la radar! Nu uitaţi piciorul pe acceleraţie, căci şoselele vor fi împânzite de poliţişti

DISTRIBUIȚI

Atenţie la radar! Nu uitaţi piciorul pe acceleraţie, căci şoselele vor fi împânzite de poliţişti. Agenţii ies pe străzi ca să fie siguri că nimeni nu forţează norocul. Ziua de luni, 23 ianuarie, dar şi marţi, de ziua Unirii Principatelor Române, salariaţii din sectorul public vor fi liberi. Cei mai mulţi au ales deja ca aceste 4 zile să le petreacă la munte. Aşa că, drumurile vor fi aglomerate şi răbdarea şoferilor pusă la încercare.

Bugetarii vor avea o minivacanţă de patru zile. Ce prilej bun, ca iubitorii de munte şi de sporturile de iarnă să petreacă zilele pe pârtii. Dar până acolo, dacă ne referim la staţiunile de pe Valea Prahovei, numărăm aproape 100 de kilometri pe care şoferii i-ar putea parcurge în ore multe. Dacă răbdarea este pusă la încercare, nu riscaţi să vă avântaţi în depăşiri periculoase şi nici să apăsaţi acceleraţia mai multe decât permite legea. Asta pentru că poliţiştii vor ieşi cu radare şi se prea poate… să plouă cu amenzi.

Aşadar, fie că rămâneţi în capitală, fie că petreceţi în provincie sau într-una din staţiunile montane, atenţie la reguli şi legi!

Şoferii care depăşesc viteza maximă riscă fie sancţionaţi cu amenzi între 250 de lei şi 2500 de lei şi reţinerea permisul de conducere pentru 90 de zile.