Ateneul Român a găzduit o manifestare culturala cu ocazia Anului Nou Chinezesc, Anul Cocoșului de foc. Sub genericul „Comori folclorice din China”, una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din Beijing a adus în faţa publicului dansuri tradiţionale

DISTRIBUIȚI

Ateneului Roman a găzduit aseară o manifestare culturala cu ocazia Anului Nou Chinezesc, Anul Cocosului de foc. Sub genericul „Comori folclorice din China” una dintre cele mai cunoscute trupe de dans din Beijing a adus în faţa publicului dansuri tradiţionale, precum Dansul de luptă sau Dansul tobei.

Momentul artistic a fost sustinut de Academia de Dans din Beijing, institutie cu indelungata traditie in domeniu inca din anul 1954. Aceştia au marcat prin dansurile lor, începutul anului Cocoşului De Foc:

La evenimetul organizat de Ambasada Republicii Populare Chineze la Bucuresti si Casa Romano-Chineza cu sprijinul Grupului de Firme Niro Investment  au luat parte reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati in Romania, oameni de cultură şi artă şi personalitati politice. Unul dintre invitaţii VIP ai evenimentului a fost ministrul de externe, Teodor Meşelcanu:

Acesta ne-a mărturisit că relaţia dintre România şi China este foarte strânsă.

Şi ambasadorul Chinei, Xu Feihong a transmis gânduri bune poporului român, cu ocazia Noului An Chinezesc