Atacurile urşilor în zonele locuite s-au intensificat în ultimul timp, iar la nivel instituţional se caută în continuare soluţii. Aflat la Ploieşti pentru campania Alege Oaia şi întrebat despre acest subiect, ministrul agriculturii a izbucnit şi a spus că situaţia va fi reglementată curând. Trebuie reduşi din ei, a declarat Petre Daea, care consideră că e nevoie ca urşii să fie împuşcaţi

DISTRIBUIȚI

Atacurile urşilor în zonele locuite s-au intensificat în ultimul timp, iar la nivel instituţional se caută în continuare soluţii. Aflat la Ploieşti pentru campania Alege Oaia şi întrebat despre acest subiect, ministrul agriculturii a izbucnit şi a spus că situaţia va fi reglementată curând. Trebuie reduşi din ei, a declarat Petre Daea, care consideră că e nevoie ca urşii să fie împuşcaţi pentru a proteja localnicii.

Deşi în general e pus pe glume şi zâmbitor, o întrebare legată de urşii care ajung în gospodăriile oamenilor, l-a făcut pe ministrul agriculturii, Petre Daea, să se enerveze.

Întrebat dacă a purtat discuţii pe acest subiect la nivelul Ministerului Mediului, Petre Daea a fost la fel de tăios în discuţie.

Un caz recent este cel din Braşov, unde se pare că urşii atacă oamenii fiindcă în pădure nu mai au mâncare suficientă, iar jandarmii sunt nevoiţi să intervină cu girofarurile şi sirenele de pe maşini pentru a speria sălbăticiunile.

Ministrul a participat astăzi la Ploieşti în cadrul campaniei de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită Alege Oaia.

Petre Daea a dansat pe muzică populară, a făcut fotografii şi a gustat din produsele tradiţionale. La rândul lor, ploieştenii s-au arătat încântaţi de prezenţa ministrului în oraşul lor.

Campania continuă şi weekendul viitor, când Caravana Alege Oaia va ajunge la SIbiu.