Atacurile urşilor, care coboară din pădure după mâncare, se înmulţesc de la o zi la alta şi crează panică printre oameni. O dovedeşte scena de groază petrecută în Făgăraş, unde o adolescentă de 14 ani a fost atacată în faţa blocului de o sălbăticiune

DISTRIBUIȚI

Atacurile urşilor, care coboară din pădure după mâncare, se înmulţesc de la o zi la alta şi crează panică printre oameni. O dovedeşte scena de groază petrecută în Făgăraş, unde o adolescentă de 14 ani a fost atacată în faţa blocului de o sălbăticiune, sub privirile îngrozite ale surorilor sale. Şi n-a fost singura victimă. La doar câteva minute distanţă de primul atac, animalul a mai rănit o persoană. Este vorba despre un bărbat de 39 de ani care şi-a riscat viaţa pentru a salva un copil care se plimba alături de mamă în faţa blocului. Cele două victime sunt în afara oricărui pericol.

Scenele de coşmar au avut loc în această dimineaţă pe o stradă din Făgăraş. Animalul coborâse din pădure să caute mâncare în containerul cu gunoi aflat în apropierea unor scări de bloc. Prima victimă a fost o adolescentă de 14 ani care se îndrepta spre şcoală, împreună cu cele două surori.

Speriate, surorile adolescentei au cerut ajutor trecătorilor, iar oamenii au reuşit să alunge sălbăticiunea… până să se producă o tragedie.

La distanţă de doar câteva minute, animalul a atacat din nou. De această dată, s-a năpustit asupra unei mame care se plimba cu copilul pe stradă. Un bărbat de 39 de ani le-a sărit în ajutor şi s-a ales cu răni serioase. Sălbăticiunea a fost alungată de ţipetele localnicilor, dar şi de câinii comunitari din zonă, iar cele două victime au fost transportate la spital.

Autorităţile din Făgăraş au ajuns la capătul puterilor şi spun că relocarea animalului nu mai este o soluţie.

S-a instalat panica şi în Dâmboviţa. Un urs care coboară de câteva zile din pădure, în comuna Gura Foii, în căutare de mâncare, a făcut două victime. Sălbăticunea a atacat doi câini din gospodăriile localnicilor, iar unul dintre ei n-a supravieţuit luptei cu ursul.

Celălalt câine a fost salvat de stăpân. Omul a sărit cu furca şi a reuşit să pună ursul pe fugă. Autorităţile din cele două judeţe au chemat în ajutor mai multe echipe de vânători care au plecat deja în căutarea sălbăticiunilor.