Atacul sângeros de Revelion care a avut loc la Istanbul a fost revendicat de grupul Statul Islamic. Într-un comunicat, ISIS susţine că atentatul a fost comis de un „soldat-erou al califatului”

DISTRIBUIȚI

Atatcul sângeros de Revelion care a avut loc la Istanbul a fost revendicat de grupul Statul Islamic. Într-un comunicat, ISIS susţine că atentatul a fost comis de un „soldat-erou al califatului”. Atacatorul care a împuşcat mortal într-un club 39 de oameni şi care a rănit 69 de persoane este în continuare de negăsit. Starea de alertă din Turcia rămâne ridicată, în contextul în care autorităţile încearcă să îl captureze pe terorist.

O nouă înregistrare de pe camerele de supraveghere din faţa clubului de lux Reina arată cum bărbatul mascat deschide focul înainte să pătrundă în incintă. Gloanţele ricoşează din asfalt, iar oamenii se feresc şi fug speriaţi din calea atacatorului înarmat cu un Kalaşnikov. Teroristul a ajuns la locul tragediei cu un taxi şi a scos arma din portbagajul maşinii. Autorităţile nu au descoperit informaţii cruciale nici de la şofer, nici după ce au percheziţionat adresa de la care taximetristul l-a luat pe atentator.

Atacul a durat 7 minute. În club de aflau aproximativ 600 de oameni care se bucurau de venirea noului an. Bărbatul cu faţa acoperită a tras 180 de focuri de armă.

Atacatorul ar putea fi din Uzbekistan sau din Kazahstan, potrivit unor surse din poliţie. El şi-a schimbat hainele înainte să fugă de la locul faptei. Autorităţile din Turcia au identificat toate persoanele ucise în urma atacului. 25 dintre cei decedaţi sunt cetăţeni străini, din Arabia Saudită, Israel, Rusia, Irak, India, Franţa sau Belgia. La Istanbul au început deja înmormântările victimelor de naţionalitate turcă. Ministrul de interne a vizitat la spital răniţii.

Statul Islamic a declarat că Turcia varsă sânge musulman prin raidurile aeriene şi prin bombardamentele sale din Siria.