Atacul cu gaz toxic din Siria a ucis familii întregi şi a lăsat fără părinţi zeci de copii. Ultimul bilanţ al masacrului indică cel puţin 86 de oameni care au murit intoxicaţi cu gaz sarin

DISTRIBUIȚI

Atacul cu gaz toxic din Siria a ucis familii întregi şi a lăsat fără părinţi zeci de copii. Ultimul bilanţ al masacrului indică cel puţin 86 de oameni , 30 dintre ei copii, toti au murit intoxicaţi cu gaz sarin. Peste 300 de persoane au fost rănite. Poveştile supravieţuitorilor sunt cutremurătoare.

Gazul sarin este inodor şi incolor. Primul ajutor presupune spălarea victimelor cu apă, căci particulele toxice pot fi absorbite prin piele. Substanţa este considerată o armă chimică de distrugere în masă, iar folosirea acesteia este interzisă de toate legile internaţionale. Însă războiul din Siria nu ţine cont de aceste legi.

Regimul de la Damasc nu recunoaşte că foloseşte gaz letal în atacuri şi susţine că norul toxic a fost eliberat în aer după ce aviaţia a bombardat un depozit de arme al rebelilor, în care se găseau şi aceste substanţe chimice. Nu este pentru prima oară când forţele guvernamentale din Siria trebuie să facă faţă unor asemenea acuzaţii.