Atacatorul din Londra s-a născut în Marea Britanie şi s-a aflat în vizorul serviciilor de infromaţii britanice MI-5 din cauza unor legături extremiste. În plus, şapte persoane au fost arestate şi sunt interogate în legătură cu acest atentat

DISTRIBUIȚI

Atacatorul din Londra s-a născut în Marea Britanie şi s-a aflat în vizorul serviciilor de infromaţii britanice MI-5 din cauza unor legături extremiste. În plus, şapte persoane au fost arestate şi sunt interogate în legătură cu acest atentat. Reţinerile au fost făcute în urma a şase raiduri în capitală, Birmingham şi în alte oraşe. Şapte dintre răniţi sunt internaţi în stare gravă la spital. Printre cei ucişi de atacator se numără un poliţist şi o profesoară. Acesta este cel mai grav atentat din Marea Britanie din ultimii 12 ani. Vă avertizăm că urmează imagini care vă pot afecta emoţional.

Teamă şi haos pe străzile Londrei. Atacatorul, aflat într-o maşină neagră de teren, a pornit într-o goană nebună prin oraş. Pe Podul Westminster a intrat cu putere în mai multe grupuri de oameni, spulberându-i.  Două persoane au murit aici, printre care şi Aysha Frade, o profesoară în vârstă de 42 de ani, mamă a doi copii. Ea avea dublă cetăţenie, britanică şi spaniolă.

Atentatorul şi-a continuat traseul ucigaş înspre Parlament. A intrat din nou într-un grup de oameni aflaţi pe trotuarul de lângă clădirea forului legislativ. El a izbit maşina de gard, s-a năpustit afară din vehicul. În mâini avea două cuţite. A fugit înspre Parlament.

Un poliţist neînarmat, Keith Palmer, a încercat să îl oprească. Omul legii a fost înjunghiat mortal, iar atacatorul împuşcat pe loc de colegii ofiţerului.

Un politician britanic a încercat din răsputeri să îi salveze viaţa poliţistului, făcându-i manevre de resuscitare. Gestul lui Tobias Ellwood, fost militar, a fost salutat de britanici. El şi-a pierdut fratele în urma atacului terorist din Bali din 2002.

Un alt gest de solidaritate a fost cel al medicilor şi asistentelor de la Spitalul Saint Thomas din apropierea Podului Westminster, care au gonit pe jos înspre locul tragediei ca să ajute victimele. Atacul terorist a fost comis în timp ce în Parlament se desfăşura o şedinţă. Politicienii au fost lăsaţi să părăsească clădirea abia după două ore.

Premierul a participat la o reuniune comitetului de urgenţă, COBRA.
Poliţia evită să dea detalii despre atacator, despre care se crede că este acest bărbat îmbrăcat în negru. Lângă el se pot observa două arme albe.
Restricţiile de circulaţie rămân în vigoare la Londra, mai ales în zona în care au avut loc atacurile.
Poliţia înarmată împânzeşte acum străzile metropolei, trasformată într-o fortăreaţă.