Astăzi este ziua internaţională a îmbrăţişărilor. Tocmai de aceea, câţiva elevi şi studenţi din Oradea au oferit îmbrăţişări tuturor celor întâlniţi pe stradă

DISTRIBUIȚI

Astăzi este ziua internaţională a îmbrăţişărilor! Este ziua în care putem lua în braţe pe oricine şi în care trebuie să ne lăsăm îmbrăţişaţi chiar şi de necunoscuţi! În toată lumea se practică acest obicei care, de 31 de ani, aduce pe chipurile tuturor zâmbete fericite. Potrivit psihologilor, toţi oamenii au nevoie de afecţiune, siguranţă şi confort sufletesc, iar o îmbrăţişare le poate aduce pe toate şi, mai ales, poate vindeca depresia şi reduce stresul. Tocmai de aceea, câţiva elevi şi studenţi din Oradea au oferit îmbrăţişări tuturor celor întâlniţi pe stradă.

Sărbătoarea îmbrăţişărilor a apărut în anul 1986, la americani, dar curând ea a fost împrumutată şi de alte popoare. La noi, în România, obiceiul a prins mai greu, poate şi pentru că aceasta este cea mai deprimantă perioadă din an. Ca să îi învselească pe localnici, câţiva elevi de la Liceul Don Orione din Oradea şi studenţii de Psihologie i-au îmbrăţişat!

Şi au dorit mulţi, iar efectul a fost exact cel aşteptat de iniţiatorii proiectului. Psihologii spun că o îmbrăţişare reduce tensiunea arterială şi protejează inima. Dă energie, încredere şi speranţă.

O îmbrăţişare de doar 20 de secunde acţionează ca un tonic bun, creşte nivelul oxytocinei-hormonul dragostei, răspunzător de starea de bine, şi scade nivelul cortizolului – hormonul stresului.