Astăzi este ziua animalelor fără stăpân. Sunt multe, blânde şi chinuite. E timpul să spunem însă ”Stop Indiferenţei”!

DISTRIBUIȚI

Sunt multe, blânde şi chinuite. Şi fără de adăpost. Dacă ar putea vorbi, cu siguranţă că ne-ar întrista până la lacrimi cu poveştile lor. Unele, nu au putut să treacă de durere şi s-au înrăit. Astăzi, este ziua lor. A animalelor fără stăpân. Produsul nepăsării, al dezinteresului şi al lipsei de milă. E timpul să spunem Stop Indiferenţei! Vă avertizăm urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional!

Au cunoscut nepăsarea, răutatea, şi sadismul omului, au supravieţuit miraculos, dar în continuare tânjesc după dragostea noastră. Ne aflăm în adăpostul pentru câini Speranţa. Sunt 560 de suflete aici. Trăiesc în condiţii bune, dar tristeţea din ochii lor e tot acolo. Pentru că şi-ar dori, mai mult decât orice,  o familie.

Ursu nu ştie că astăzi este ziua lui, dar este fericit.Acum a venit vremea să fie scos la plimbare. În urmă cu câţiva ani, a fost împuşcat în spate, iar de atunci nu mai poate merge fără cărucior. Unul dintre picioare  i-a fost amputat, iar pe celălalt nu-l mai simte.

La niciun metru de Ursu, stă Acrobata. A fost botezată aşa pentru că, deşi nu îşi mai poate folosi picioarele din spate, se tot mută dintr-un loc în altul. Este blândă şi prietenoasă cu toată lumea, în ciuda faptului că a trecut prin momente cumplite. A fost aruncată de la etajul 2 şi apoi abandonată.

În total, la adăpostul Speranţa, sunt unsprezece câini paraplegici. Ei sunt ţinuţi într-un loc special. Cristian este unul dintre oamenii care îi scoate la plimbare. Băiatul are 27 de ani şi a terminat Facultatea de Kinetoterapie. Ar fi putut să lucreze cu şi pentru oameni, dar dragostea nemărginită pe care o are faţă de animale l-a determinat să treacă pragul adăpostului.

Azi, de ziua internaţională a animalelor fără stăpân, niciun doritor nu a trecut pragul de la Speranţa. Ba chiar cineva a bătut la poartă cu un alt caz dificil.

Statisticile spun că, în fiecare zi, zeci de animale sunt lăsate pe stradă. Abandonate. Fie că vorbim de câini, pisici, cai sau măgari.

De cele mai multe ori, sunt într-un stadiu avasat de degradare fizică, iar numai cazurile norocoase ajung să fie salvate. Autorităţile vorbesc, în continuare, despre mii de animale fără stăpân la nivel naţional pe străzi şi tot câteva mii în adăposturile de stat.  Aşa a ajuns Situaţie în care am ajuns din nepăsare. E timpul să spunem stop indiferenţei! Intra pe focusprimatv.ro şi semnează petiţia noastră.