Asiguraţii români vor avea parte de noi beneficii atunci când vorbim despre serviciile medicale. Medicamente compensate, adeverinţe sau investigaţii de specialitate gratuite, toate vor fi de acum mult mai uşor de obţinut

DISTRIBUIȚI

Asiguraţii români vor avea parte de noi beneficii atunci când vorbim despre serviciile medicale. Medicamente compensate, adeverinţe sau investigaţii de specialitate gratuite, toate vor fi de acum mult mai uşor de obţinut.

Vorbim despre o serie întreagă de noutăţi. eu vă voi prezenta pe scurt câteva ditnre acestea.

În primul rând, asiguraţii vor putea de acum să îşi facă investigaţii la orice furnizor de profil din ţară, indiferent de casa de asigurări de sănătate de care aparţin. La fel se va întâmpla şi cu reţetele de medicamente compensate şi gratuite, care vor putea fi proccurate de acum de la orice farmacie din ţară.Totodată, potrivit noului act normativ, românii care au nevoie de dispozitive medicale, precum proteze pentru genunchi sau auditive vor putea trimite documentele necesare pentru obţinerea lor prin poştă, fără să mai fie nevoie să stea la cozi interminabile pentru depunerea dosarului.De asemnea, o altă modificare face referire la faptul că un medic va trebui să aibă un program de 35 de ore pe săptămână, minimum 5 zile din 7. Iar când vorbim despre pacienţii oncologici, aceştia nu vor mai avea nevoie de bilet de internare pentru spitaizare continuă, aceştia putând să se prezintă direct la spital.