Aşa cum ne-am obişnuit, de mult prea multe ori statul român întoarce spatele la dramele copiilor bolnavi. Ioana suferă de o formă gravă de scolioză ce-i pune viaţa în pericol. În urmă cu două luni, micuţa ar fi trebuit să se afle la Paris pentru a fi operată. Trei medici, din Bucureşti şi din Cluj, au emis rapoarte care atestă faptul că operaţia nu se poate face în România

DISTRIBUIȚI

Aşa cum ne-am obişnuit, de mult prea multe ori statul român întoarce spatele la dramele copiilor bolnavi. Ioana suferă de o formă gravă de scolioză ce-i pune viaţa în pericol. În urmă cu două luni, micuţa ar fi trebuit să se afle la Paris pentru a fi operată. Trei medici, din Bucureşti şi din Cluj, au emis rapoarte care atestă faptul că operaţia nu se poate face în România. Chiar şi aşa, Casa Naţională de Sănătate a întârziat cu emiterea formularului necesar pentru decontarea operaţiei. Iar pentru că situaţia financiară a părinţilor este una precară, fetiţa a rămas în România. A rămas cu speranţa că într-o zi va fi un copil normal şi nu-şi va mai petrece zilele în scaun cu rotile. Însă, noi toţi putem face ce nu a făcut statul. O putem trimite pe micuţă în Franţa. Cu un sms la 8832 cu textul „Ioana”.

Ioana are 9 ani. La numai doi ani şi jumătate a fost diagnosticată cu o formă gravă de scolioză ce-i afectează întreg organismul. De atunci îşi petrece timpul în pat sau….în scaunul cu rotile.

Operaţia de care Ioana are nevoie nu se poate face în România. La noi nu există tijele care să-i poată susţine fetiţei coloana vertebrală. Trei medici, doi din Bucureşti şi unul din Cluj, au emis rapoarte medicale care atestă faptul că Ioana nu poate fi supusă intervenţiei chirurgicale în ţara noastră.

În septembrie, fata ar fi trebuit să fie operată în Paris. Însă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu a eliberat formularul necesar decontării intervenţiei. Iar pentru că veniturile lunare ale părinţilor abia pot asigura traiul întregii familii, copila a rămas în ţară.

În timp ce doarme, Ioana foloseşte un aparat ce o ajută să respire. De câte ori merge la şcoală trupul îi e acaparat de dureri groaznice. Statul cu orele în scaunul cu rotile îi provoacă mari dureri de spate. Dar, dincolo de greutăţile prin care trece, fetiţă continuă să râdă şi să creadă că într-o zi va putea alerga alături de fratele său Iustin.

Micuţa îşi doreşte să devină medic atunci când va creşte. Pentru a o ajuta să-şi împlinească visul şi să se bucurie de copilărie, puteţi dona 2 euro prin sms la 8832 cu textul „Ioana”.

Până acum, cu ajutorul asociaţiei „Salvează o Inimă”, s-au strâns aproape 20 de mii de euro. În total, însă, Ioana are nevoie de 40 de mii de euro. Adică, aproximativ 10 mii de sms-uri la 8832 o pot salva pe copilă.

Am încercat şi noi să obţinem un punct de vedere despre acest caz de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, însă până la această oră nu am primit niciun răspuns.