Are doar 13 ani, dar a trecut prin mai multe greutăţi de cât poate duce un om mare. Vorbim despre Maria, o fetiţă grav bolnavă din Capitală. Are afecţiuni severe şi a suferit deja 4 intervenţii chirurgicale. Nu s-a putut bucura de copilărie pentru că a stat mai mult prin spitale. Şi cum, din păcate, o problemă nu vine niciodată singură, Maria a fost diagnosticată în urmă cu 2 ani şi cu scolioză care a evoluat rapid şi îi pune în pericol viaţa

DISTRIBUIȚI

Are doar 13 ani, dar a trecut prin mai multe greutăţi de cât poate duce un om mare. Vorbim despre Maria, o fetiţă grav bolnavă din Capitală. Are afecţiuni severe şi a suferit deja 4 intervenţii chirurgicale. Nu s-a putut bucura de copilărie pentru că a stat mai mult prin spitale. Şi cum, din păcate, o problemă nu vine niciodată singură, Maria a fost diagnosticată în urmă cu 2 ani şi cu scolioză care a evoluat rapid şi îi pune în pericol viaţa. Tocmai de aceea are nevoie să plece urgent în străinătate pentru încă o operaţie. Familia nu poate suporta costurile intervenţiei. Însă, împreună o putem ajuta pe Maria să continue să zâmbească şi să aibă şansa la o viaţă normală.

Fiecare zâmbet al Mariei i-a dat putere mamei să lupte pentru fiica ei. Şi a avut nevoie pentru că povestea fetiţiei nu seamănă deloc cu cea a unui copil obişnuit. Până la vârsta de un an şi două luni, Maria a fost un copil normal. A fost supusă unei operaţii pe cord de deschis, în urma căreia a început calvarul. Maria a ajuns să sufere de boli ca paralizie cerebrală infantilă, atrofie de nerv optic, tetrapareză spastică, epilepsie şi luxaţii de şold.

Sunt boli care i-au răpit Mariei copilăria. Nu poate merge, nu se poate hrăni singură şi rosteşte doar câteva cuvinte. A ajuns să fie total dependentă de mama ei.

Nici la şcoală nu poate ajunge, iar în parc copiii se feresc să se joace cu ea. Aşa că singurii ei prieteni sunt papagalul şi peştişorul de acasă.

În urmă cu doi ani, Maria a fost diagnosticată şi cu scolioză. Boala a evoluat rapid şi îi pune în pericol viaţa. Are nevoie rapid de operaţie. Şic cum sistemul sanitar din ţara noastră nu este dotat cu aparatura necesară, salvarea fetiţei este în străinătate, la o clinică din Italia.

Să beneficieze de tratamentul necesar prin intermediul formularului E112 ar însemna să aştepte un an de zile să fie programată pentru operaţie. Timp care i-ar putea fi fatal fetiţei. Maria are nevoie de 25.000 de euro până la jumătatea lunii noiembrie pentru a pleca la clinica din Italia. O sumă mult prea mare pentru familia modestă. Operaţia şi vindecarea fetiţei ar fi cel mai de preţ cadou pentru sărbătorile de iarnă. Puteţi ajuta şi dumneavoastră, donând în conturile afişate pe ecran. Împreună o putem ajuta pe Maria să zâmbească mereu.