Aproape 30.000 de oameni au ieşit seara trecută în stradă, în Capitală. Bulevardul Magheru a fost ocupat în totalitate de protestatari, mulţi dintre ei cu copiii de mână

DISTRIBUIȚI

Aproape 30 de mii de oameni au ieşit seara trecută în stradă în Capitală. Bulevardul Magheru a fost ocupat în totalitate de protestatari, mulţi dintre ei cu copiii de mână, care s-au pronunţat împotriva dorinţei Guvernului de a graţia deţinuţii şi de a schimba codul penal prin ordonanţe de urgenţă. Alături de bucureşteni a fost, pentru câteva minute, şi preşedintele Klaus Iohannis.

Era puţin trecut de ora 17.00 când sute de oameni au început să se adune pe platoul din faţa fântânilor de la Piaţa Universităţii. În mai puţin de o oră numărul lor a crescut la câteva mii, toţi mânaţi de aceeaşi nemulţumire- planul Guvernului condus de Sorin Grindeanu de a adopta ordonanţele urgenţă privind graţierea deţinuţilor şi modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală. 

La ora 18.00 protestatarii au plecat în marş pe bulevardul Magheru cu destinaţia platoul din faţa Guvernului. S-au oprit însă când în mijlocul lor a apărut preşedintele Klaus Iohannis. Mulţimea a început să aplaude şi să îi strige numele.

Şeful statului a stat în mijlocul lor aproape 15 minute, la plecare sa, protestatarii continându-şi drumul spre Palatul Victoria. Ajunşi în faţa Guvernului, manifestanţii au scandat preţ de câteva minute pentru renunţarea la cele două proiecte.

Iar în mai puţin de jumătate de oră numărul lor a crescut la aproape 30 de mii.

În postări pe site-urile de socializare, oamenii anunţă proteste în Capitală şi miercuri, când va fi şedinţa de Guvern, dar şi în weekend-ul următor.