Apar detalii cutremurătoare după tragedia de sâmbătă, atunci când o maşină cu cinci persoane la bord a plonjat în Dunăre şi s-a scufundat

DISTRIBUIȚI

Apar detalii cutremurătoare după tragedia de sâmbătă, atunci când o maşină cu cinci persoane la bord a plonjat în Dunăre şi s-a scufundat. Nenorocirea putea fi evitată, reiese dintr-un raport al CNAIR. Secţia de Drumuri Orşova avea parapeţi pe stoc, doar că nu i-a folosit. Şeful secţiei a fost demis pentru neglijenţă. În acelaşi timp, bărbatul care se afla la volan este cercetat penal. Colegul meu, Ovidiu Vărădeanu are mai multe detalii despre acest caz. Ovidiu, te ascultăm!

Poliţiştii au anunţat că şoferul în vârstă de 45 de ani a condus autoturismul din Berzeasca spre Moldova Noua şi intr-o curba la dreapta semnalizata corespunzator, a parasit partea carosabila pe partea stanga de deplasare lovind glisiera metalica dubla. In urma accidentului, va reamintesc autoturismul a ajuns in Dunare, masina fiind recuperata duminica dupa-amiaza fara ca in ea sa fie gasiti ceilalti pasageri. Vorbim de un barbat de 48 de ani, sotia lui de 40 si copiii acestora, un tanar de 22 de ani si o fetita de 3 ani. Soferul care a reusit sa se salveze este cercetat deocamdata pentru vatamare corporala din culpa dar daca ceilalti ocupanti ai masinii vor fi gasiti morti, incadrarea se va schimba in ucidere din culpa. Soferului masinii i-au fost recoltate probe de sange care urmeaza sa stabileasca daca a consumat sau nu alcool. In plus, expertii vor incerca sa stabileasca viteaza cu care se deplasa masina in momentul in care a iesit de pe carosabil, in zona fiind indicatoare de restrictie de 40 km pe ora. Ministrul Transporturilor Razvan Cuc a reactionat si el imediat si i-a demis pe sefii de la drumuri, responsabili cu zona Moldova Noua, pe motiv ca pe drumul in care s-a produs accidentul, parapetul de protectie era deteriorat de cel putin 2 ani. Cuc sustine ca sectia de drumuri Orsova detinea parapeti pe stoc dar nu i-a folosit iar directorul regionalei Timisoara ar fi trebuit sa stie ca parapetii de pe drumul national 57 sunt deteriorati si ar fi trebuit sa dea dispozitie ca acestia sa fie inlocuiti. Ministrul Cuc ii acuza pe cei doi de gestionarea deficitara a zonei aflate in administrarea directiei regionale de drumuri si poduri Timisoara. Sefii de la transporturi au mai anuntat ca pana la sfarsitul anului ar trebui sa fie montati sau inlocuiti toti parapetii acolo unde este necesar, adica in curbele periculoase sau in zonele unde se produc frecvent accidente.