Angelina Jolie a avut un discurs emoţionant la sediul ONU. Actriţa a deplâns starea în care se află lumea în ziua de azi, a condamnat naţionalismul extremist, deghizat în patriotism şi a pledat pentru globalizare

DISTRIBUIȚI

Angelina Jolie a avut un discurs emoţionant la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite. Actriţa americană a deplâns starea în care se află lumea în ziua de azi, a condamnat naţionalismul extremist, deghizat în patriotism şi a pledat pentru globalizare. Ea a fost numită în 2012 Trimis Special al Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi.

Angelina Jolie a fost invitată să vorbească la sediul ONU de la Geneva cu ocazia unui evenimnet anual în memoria lui Sergio Vieira de Mello, activist umanitar ucis la Bagdad în 2003. Ea şi-a declarat susţinerea pentru acţiunile întreprinse de Naţiunile Unite, organizaţie care trebuie susţinută global şi reformată, a subliniat actriţa.

Deşi nu a menţionat numele noului preşedinte de la Washington, Angelina Jolie a condamnat voalat intenţia acestuia de a mişcora contribuţia financiară pentru ONU.

Actriţa este extrem de implicată în acţiunile de asistenţă pentru refugiaţi şi pentru oprirea violenţelor împotriva femeilor.