Angajaţii de la Mina de Uraniu din judeţul Suceava au ajuns capătul puterilor. Disperaţi, deznădăjduiţi şi sărăciţi, oamenii au recurs la cea mai dură formă de protest – greva foamei

DISTRIBUIȚI

Angajaţii de la Mina de Uraniu din judeţul Suceava au ajuns capătul puterilor. Îşi riscă viaţa zilnic în mină, iar sănătatea le este afecată de condiţiile de lucru, dar o fac pentru un loc stabil de muncă. Însă de luni bune, angajaţii de la mina din Suceava n-au mai primit din remuneraţie mai mult de câteva sute de lei. Disperaţi, deznădăjduiţi şi sărăciţi, au recurs la cea mai dură formă de protest – greva foamei!

O femeie angajată a acestei companii a venit la Bucureşti pentru a intra în greva foamei. Povesteşte cu lacrimi în ochi că nu mai are bani nici să-şi hrănească copiii.

Minerii îşi riscă viaţa în fiecare zi, atunci când intră în galeriile subterane, dar faptul că lucrează pe nimic îi îngrozeşte mai mult ca orice altceva.

Minerii au transmis Guvernului revendicările lor dar până în acest moment parcă nimeni nu îi aude. Oamenii au anunţat că vor rămâne în greva foamei atât cât este nevoie. O ambulanţă staţionează lângă protestul lor şi le asigură asistenţă medicală celor care sunt în pragul leşinului.