Anchetă de proporţii la un colegiu tehnic din Cluj Napoca, după ce pe o reţea de socializare au apărut fotografii de la balul bobocilor, fotografii în care mai multe adolescente mimează scene cu conotaţii sexuale. La petrecerea, care a avut loc într-un club privat din oraş, elevele în vârstă de 15 ani au fost puse să mănânce câte o banană din poala partenerilor

DISTRIBUIȚI

Anchetă de proporţii la un colegiu tehnic din Cluj Napoca, după ce pe o reţea de socializare au apărut fotografii de la balul bobocilor, fotografii în care mai multe adolescente mimează scene cu conotaţii sexuale. La petrecerea, care a avut loc într-un club privat din oraş, elevele în vârstă de 15 ani au fost puse să mănânce câte o banană din poala partenerilor, în timp ce aceştia stăteau pe scaun. Conducerea şcolii a anunţat că a fost deja convocat Colegiul Profesoral, iar sancţiunile vor fi drastice.

Setul de fotografii a fost publicat, pe o retea de socializare de o tanara care sustine ca a participat la acel bal al bobocilor organizat intr-un club privat din Cluj Napoca.. La descrierea postării ce însoţeşte albumul foto sunt menţionate taguri gen: „balul bobocilor, telecom, a fost nebunie”. In fotografii se vad elevele în genunchi care mimează sexul oral prin decojirea unei banane pe care elevii, colegii lor o ţin între picioare. Dupa acesta bananele sunt mâncate. Apariţia imaginilor pe reteaua de socializare a stârnit revoltă printre cei care le-au vazut, care s-au întrebat cum de profesorii nu au luat măsuri pentru a opri o asemenea „probă” inclusa in programul de castigare a titlului de miss si mister Colegiu Tehnic..Conducerea scolii sustine insa ca nu a fost deloc implicata in organizarea acestui bal al bobocilor. Directoarea institutiei de invatamant sustine ca fost vorba o actiune privata la care nu a participat niciun cadru didactic iar evenimentul nu a fost promovat la nivel de scoala. Conducerea scolii mai spune ca asemenea manifestari nu au mai fost organizate de ani buni de unitatea de invatamant pentru ca sunt greu de gestionat si nu se poate asigura paza si ordinea. Cu toate acestea directoarea Colegiului Tehnic de Comunicatii spune ca va convoca Colegiul Profesoral si ii va invita pe parinti la o discutie. Pe de alta parte insa, reprezentantii inspectoratului scolar sustin ca fiind vorba de o petrecere privata, au mainile legate si daca parintii nu vor sa participe la intalnirea cu cadrele didactice ale scolii nu au ce sa faca iar raspunderea revine exclusive celor care au organizat balul bobocilor.