Anchetă de amploare la CFR Marfă. Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, dar şi în alte 9 judeţe, într-un dosar care vizează vânzarea a peste 2.400 de vagoane de oţel, la preţ de fier vechi

DISTRIBUIȚI

Anchetă de amploare la CFR Marfă. Oamenii legii au descins în această dimineaţă în peste 60 de unităţi ale companiei, dar şi la sediile unor societăţi care se ocupă cu vânzarea de fier vechi. Percheziţiile au avut loc în Bucureşti, dar şi în alte 9 judeţe, într-un dosar care vizează vânzarea a peste 2.400 de vagoane de oţel, la preţ de fier vechi. Cei 40 de suspecţi din dosar au ajuns rând pe rând în faţa anchetatorilor. Prejudiciul în acest caz se ridică la peste 6 milioane de euro.

Suspectii vizaţi de dosarul procurorilor DIICOT, 40 la număr, sunt bănuiţi că ar fi vândut vagoanele vechi ale companiei, la preţuri mult mai mici decât valoarea lor reală, deşi multe erau construite din oţel. În total, spun anchetatorii, compania feroviară a trimis la fier vechi 2.450 de vagoane.

Angajaţii CFR marfă au ajuns rând pe rând la sediul DIICOT Timişoara pentru a fi audiaţi în dosarul ce priveşte vânzarea vagoanelor de tren casate. Aceştia spun că ei doar au verificat vagoanele care urmau să fie trimise la fier vechi.

Prejudiciul în acest dosar a fost evaluat la peste 6,3 milioane de euro. În urma percheziţiilor care au avut loc atât în Bucureşti, cât şi în alte nouă judeţe, la sediile companiei feroviare, consiliul de administraţie al CFR Marfă a precizat că vagoanele respective îndeplineau condiţiile de casare.

COMUNICAT DE PRESĂ CFR Marfă „Contractul de vânzare-cumpărare care face obiectul dosarului anchetat de DIICOT are ca obiect valorificarea prin vânzare a fierului vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane de marfă care îndeplinesc condiţiile de casare şi care nu mai prezintă utilitate funcţională în condiţiile concrete ale activităţii proprii”, precizează reprezentanţii CFR Marfă în comunicat.

Pe de altă parte, anchetatorii spun că vagoanele au fost vândute pe bani mai puţin decât valoarea lor reală.

CFR Marfă a anunţat că urmează să decidă o nouă conducere interimară.