America îşi ia adio de la cea mai mare companie de circ de peste ocean, care a încântat generaţii de la mijlocul anilor 1800 şi până în prezent. Publicul nu mai este atât de interesat de astfel de spectacole

DISTRIBUIȚI

America îşi ia adio de la cea mai mare companie de circ de peste ocean, care a încântat generaţii de la mijlocul anilor 1800 şi până în prezent. Publicul nu mai este atât de interesat de astfel de spectacole, iar protestele activiştilor pentru protecţia animalelor sunt din ce în ce mai frecvente , aşa că Barnum and Bailey Circus îşi închide porţile.

După 146 de ani cortina a căzut peste aşa numitul Cel mai măreţ spectacol de pe pământ. Compania Barnum and Bailey a pus bazele unui show de circ unic în lume, care ani la rând a făcut deliciul amatorilor de astfel de reprezentaţii. 

Numerele de acrobaţie extremă, clovnii care stârneau hohote de râs şi dresurile de animale au fost apreciate la fiecare apariţie. Elefanţii au fost mereu atracţia principală, însă în ultimele decenii activiştii pentru drepturile animalelor au avut câştig de cauză în instanţă unde au cerut ca necuvântătoarele să fie excluse din spectacole pentru că tehnicile de dresaj şi călătoriile în cuşti sunt sinonime cu cruzimea. Aşa se face că Barnum and Bailey au fost forţaţi să renunţe la pachiderme pe care le-a mutat într-o rezervaţie din Florida. 

În plus, nici copiii zilelor noastre nu mai manifestă acelaşi interes ca acum zeci de ani. Internetul, desenele animate, filmele şi jocurile pe computer le oferă un anumit tip de distracţie care nu mai lasă loc pentru spectacolele de circ. Reprezentaţiile li se par uneori plictisitoare, iar glumele naive ale clovnilor nu le mai stârnesc hohote de râs. Compania Barnum and Bailey, care are 500 de angajaţi, va mai susţine 30 de spectacole pe teritoriul Statelor Unite, pentru ca în luna mai circul care a scris istorie să se închidă definitiv.