Ambuteiaje create la ore de vârf, zeci de minute petrecute-n trafic, la volan şi parcări aglomerate. Totul face din Bucureşti oraşul cu cel mai rău trafic din Europa

DISTRIBUIȚI

Ambuteiaje create la ore de vârf, zeci de minute petrecute-n trafic, la volan şi parcări aglomerate. Totul face din Bucureşti oraşul cu cel mai rău trafic din Europa. Capitala României este pe primul loc într-un clasament realizat recent, la nivel european, de o companie de navigare şi cartografiere.

Bucureştiul are cel mai groaznic trafic din Europa, cu un scor de 50%, o creştere masivă, cu şapte puncte faţă de 2015, o arată cel mai recent clasament în acest sens, realizat la nivel european. Bucureştiul este urmat, pe locul 2, de Moscova. Aceasta primind însă premiul pentru locurile de parcare disponibile, din partea companiei de navigare şi cartografiere care a realizat clasamentul. Pe locul trei se clasează Sankt Petersburg, Rusia, urmat de Londra. Compania de navigare a colectat date timp de peste nouă ani şi a acordat fiecărui oraş un punct de congestie din 100. Scorul anual, cu date actualizate în 2016, arata cât timp suplimentar petrec şoferii în trafic.

Napoli, Italia, ocupă ultimul loc în clasamentul metropolelor cu cel mai aglomerat trafic, acolo unde şoferii petrec cel mai puţin timp blocaţi în trafic.