Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a dormit noaptea trecută pe stradă. Paul Brummell a făcut acest gest ca să atragă atenţia asupra greutăţilor pe care trebuie să le înfrunte persoanele fără adăpost

DISTRIBUIȚI

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti a dormit noaptea trecută pe stradă. Paul Brummell a făcut acest gest ca să atragă atenţia asupra greutăţilor pe care trebuie să le înfrunte persoanele fără adăpost. Alături de diplomatul Regatului Unit, au dormit sub cerul liber mai mulţi voluntari români şi alţi oficiali britanici.

Iarna se apropie cu repeziciune, iar în Capitală există mai bine de cinci mii de persoane fără adăpost. Ambasadorul Marii Britanii în România a încercat să vină în sprijinul lor printr-o iniţiativă inedită. Paul Brummell şi-a petrecut o noapte, de la ora 22 la şase dimineaţa, sub cerul liber. Diplomatul a folosit un sac de dormit, despre care spune că îl are din vremea studenţiei sale.

Casa Ioana este ONG-ul care a organizat acest eveniment, menit să marcheze Ziua Internaţională a persoanelor fără adăpost. Activiştii ajută prin oferirea unei cazpări gratuite, alimente şi consiliere psihologică mai ales femeile şi copiii care sunt victime ale violenţei domestice sau care nu au un acoperiş deasupra capului.

Alături de Ambasadorul britanic, au petrecut o noapte sub cerul liber atât voluntarii de la Casa Ioana, cât şi Nigel Bellingham, directorul British Council şi Charles Crocker, director al camerei de comerţ româno-britanice. Evenimentul, denumit „Sleep Out”, a ajuns la cea de-a doua ediţie la Bucureşti.