Amăgire pentru pensionarii care se aşteptau la o pensie mult mai mare în urma recalculării. Vorbim despre acei pensionari care au lucrat în grupe de muncă şi ale căror venituri au fost deja analizate de stat

DISTRIBUIȚI

Amăgire pentru pensionarii care se aşteptau la o pensie mult mai mare în urma recalculării. Vorbim despre acei pensionari care au lucrat în grupe de muncă şi ale căror venituri au fost deja analizate de stat. Din cele peste 31.000 de pensii recalculate, din datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Public, doar puţin peste 6.400 de români vor beneficia de cuantumul creşterii pensiei.

Recalcularea pensiilor, conform Legii 192/2015, se aplică acelor pensionari care au lucrat în fostele grupe, a-ntâia sau a doua de muncă, adică în condiţii mai grele de muncă, dar care nu au beneficiat de majorările aplicate anterior, adică în perioada 2008 – 2011.

În luna mai, Guvernul a decis printr-o hotărâre recalcularea acestor pensii.

Potrivit precizărilor făcute de Casa Naţională de Pensii Publice, drepturile de pensie recalculate s-au plătit începând cu luna iulie în cazul persoanelor ale căror drepturi la pensie s-au deschis în perioada 1990 – 31 martie 2001 inclusiv şi începând cu luna noiembrie 2017 în cazul persoanelor ale căror drepturi la pensie s-au deschis în perioada 1 aprilie 2001 – 31 decembrie 2010 inclusiv.