Alte două persoane, arestate în legătură cu atacul terorist de la Londra

DISTRIBUIȚI

Poliția britanică a anunțat că au arestat încă două persoane în cursul anchetei privind atacul terorist de la Londra, autoritățile încercând să stabilească dacă atacatorul a fost dirijat de cineva, relatează agenția de știri Reuters.

Mark Rowley, ofițer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard, a declarat că nouă persoane au fost reținute până acum după atentatul de miercuri de la Londra, conform Mediafax.

Poliția a indicat că autorul atacului purta numele de Adrian Russell Ajao înainte de a se converti la religia musulmană, când și-a luat numele de Khalid Masood.

Bilanțul atacului terorist de la Londra a ajuns vineri la cinci morți, incluzându-l pe atacator, în urma decesului unui bărbat în vârstă de 75 de ani care era internat în spital în stare gravă.

Khalid Masood, autorul atacului, a fost împușcat mortal de forțele de ordine după ce a lovit intenționat cu un vehicul zeci de persoane pe Podul Westminster din Londra, iar apoi l-a înjunghiat mortal pe agentul de poliție Keith Palmer.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat joi atacul care a avut loc miercuri în apropierea clădirii Parlamentului britanic din Londra, potrivit agenției de știri Amaq.

O sursă guvernamentală americană a indicat că unii apropiați ai lui Masood ar fi încercat să se alăture unor grupări teroriste islamiste din străinătate, însă autorul atacului nu ar fi încercat niciodată să facă acest lucru, relatează Reuters.

Născut în regiunea Kent, Adrian Russell Ajao, devenit Khalid Masood după convertire, și-a schimbat de mai multe ori domiciliul, iar cel mai recent a locuit la Birmingham.

Nu este foarte clar ce ocupație avea bărbatul, care a fost condamnat pentru o serie de agresiuni și pentru deținerea de arme, însă nu era vizat de nicio investigație curentă și nu existau indicii că ar fi urmat să comită un atac terorist.

sursa: www.reporterntv.ro