Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte. Elevii şi cadrele didactice au fost evacuaţi, după ce Jandarmeria Dâmboviţa a primit mesaje de ameninţare cu bombă la cele două unităţi de învăţământ. La liceele Carabella şi Bălaşa Doamna au ajuns imediat forţe impresionante de ordine, precum şi pirotehnişti de la SRI

DISTRIBUIȚI

Alertă cu bombă în două licee din Târgovişte. Elevii şi cadrele didactice au fost evacuaţi, după ce Jandarmeria Dâmboviţa a primit mesaje de ameninţare cu bombă la cele două unităţi de învăţământ.  La liceele Carabella şi Bălaşa Doamna au ajuns imediat forţe impresionante de ordine, precum şi pirotehnişti de la SRI. Din fericire, alarma s-a dovedit falsă.

Sute de elevi şi cadre didactice de la Colegiul Naţional „Constantin Carabella” şi Liceul de Artă „Bălaşa Doamna” din Târgovişte au fost evacuate încă de la prima oră, iar cursurile au fost suspendate după ce persoane necunoscute au anunţat că în cele două şcoli au fost amplasate bombe.

Pentru a preveni panica,  toată acţiunea de urgenţă a fost prezentată de oamenii legii drept un exerciţiu:

La scurt timp, Prefectura Dâmboviţa a făcut publice SMS-urile de ameninţare, primite de Jandarmerie. Primul anunţa că liceele vor fi aruncate în aer.

SMS 1

„Va asteptam in fata Primarie Targoviste la ora 07.36 AM pentru negocieri. In caz contrar liceele Balasa Doamna si Constantin Carabela vor fi aruncate in aer.”

Ulterior, a mai fost trimis un mesaj:

SMS 2

„Din cauza ca negociatorii vostri au fost suspecti ne-am hotarat sa anulam targul. Asteptati-va sa va luati la revedere de la cele doua licee in jurul orelor 11.00.”

Autorităţile au anunţat că au fost luate toate măsurile necesare.

Din primele date, cel mai probabil ar fi fost vorba de o glumă a unor elevilor.

Dacă vor fi identificaţi, elevii care au alertat autorităţile riscă, pe lângă exmatriculare, şi dosar penal. Pirotehniştii s-au retras după două ore în care au verirficat liceele şi nu au găsit niciun dispozitiv explozibil.