Agenţia de şomaj din Motru a fost închisă. Şi asta după ce toţi angajaţii au fost reţinuţi, acuzați că au întocmit 140 de dosare de şomaj false

DISTRIBUIȚI

Agenţia de şomaj din Motru a fost închisă! Şi asta după ce toţi angajaţii au fost reţinuţi. În total cinci persoane sunt acuzate că au întocmit 140 de dosare de şomaj false, iar banii statului- aproximativ 500 de mii de lei- au ajuns în propriile buzunare. Printre cei reţinuţi se numără şi fostul director al Agenţiei de şomaj Gorj.

Ancheta în acest caz a început în anul 2012, când Daniel Horcea şeful agenţiei de şomaj Tg-Jiu s-a sinucis. Atunci, o gorjeancă a constatat că, în acte, benficiase de o indemnizaţie de 3500 de lei, însă banii nu ajunseseră vreodată la ea. Femeia a depus plângere şi imediat anchetatorii au început verificările. Horcea nu a rezistat presiunii.

Poliţiştii au reţinut cinci suspecţi în acest caz. Doi funcţionari de la Agenţia de şomaj Motru, două foste angajate ale agenţiei judeţene de şomaj şi pe fostul director executiv al instiuţiei, Ion Târlea.

Astfel, Agenţia de Şomaj Motru a fost închisă din lipsă de funcţionari, iar toţi cei care au treabă aici sunt rugaţi să meargă la Târgu Jiu.

Procurorii urmeză să stabilească dacă îi trimit pe suspecţi în faţa instanţei, pentru emiterea de mandate de arestare preventivă.