Aflăm acum povestea unui român care a reuşit să-şi facă, în Regatul Unit, propriul regat. Unul mic, dar puternic. Exact aşa cum este şi românul. Regatul lui Ştefan este clădit cu ajutorul românilor uniţi de dorinţa de a învinge prejudecăţile şi de a reuşi într-o lume cu totul alta decât cea de acasă

DISTRIBUIȚI

Aflăm acum povestea unui român care a reuşit să-şi facă, în Regatul Unit, propriul regat. Unul mic, dar puternic. Exact aşa cum este şi românul. Regatul lui Ştefan este clădit cu ajutorul românilor uniţi de dorinţa de a învinge prejudecăţile şi de a reuşi într-o lume cu totul alta decât cea de acasă. Toţi îşi urmează cu tenacitate visul, iar pofta de o viaţă mai bună îi ajută să-şi atingă idealul. Câştigă bani frumoşi, pe care acasă nu i-ar fi avut niciodată.

Ştefan s-a născut în România, la Mangalia. Acum şase ani emigrat în Marea Britanie, departe de birocraţia care îngroapă orice idee, orice vis şi orice speranţă. A vrut să muncească şi să câştige bani. A avut mai multe joburi , dar a vrut să îşi construiască propria afacere şi a reuşit să le ofere de muncă altor peste 250 de români.

Partenerul de afaceri al lui Ştefan este Cosmin. El se ocupă de toate problemele financiare.

Românii din micul regat sunt toţi perfect integraţi în pătura de mijloc a societăţii britanice şi aduc multă seriozitate într-un mediu în care concurenţa este acerbă. Într-o lume pragmatică, au învăţat că munca nu este ruşinoasă, ci foarte apreciată. Sunt români cărora li s-a dat ocazia să demonstreze ce pot şi aşa au câştigat respectul şi încrederea britanicilor.

Unul dintre cei care ţine zilnic legatura cu toţi colaboratorii englezi este Gabriel. La 30 de ani, are o responsabilitate uriaşă. Şi Gabriel a plecat din România ca să descopere o altă lume. Şi a simţit, în Anglia, că dacă este echilibrat si corect, aşa cum a fost educat, va fi apreciat şi recompensat. A intrat într-o lume în care seriozitatea şi încrederea sunt esentiale.

O zi de lucru începe dimineaţa, cu telefonul sunând. Este tot timpul în legătură cu şoferii, dar şi cu toţi colaboratorii din birou şi din depozit.Trebuie să fie atent ca nu cumva vreun şofer să uite sau să rătăcească vreun colet… Ar însemna să facă un client nefericit şi nimeni nu îşi doreşte asta.  În 5 minute, peste 150 de pachete sunt înghesuite în maşina care pare neîncăpătoare. Cu maşinile doldora, şoferii pleacă pe traseu. Unul care pare să nu se mai termine curând. E mult de muncă, dar satisfacţia este uriaşă.

Cu o cultură diferită de cea autohtonă şi cu un sistem de funcţionare extrem de bine pus la punct, Marea Britanie te copleşeşte, dar o poţi cuceri, dacă ştii şi vrei să lupţi. Trebuie să înţelegi cum funcţionează sistemul englezesc şi să joci după regulile lui, adică să uiţi de românescul „lasă că merge şi aşa”.

Românii din regatul lui Ştefan sunt uniţi şi dispuşi să facă eforturi uriaşe. Sunt români frumoşi, care au înţeles că pot ridica orice barieră a prejudecăţilor prin ambiţie. Au ştiut că trebuie să fie de două ori mai buni decât ceilalţi şi au demonstrat că sunt. Şi astfel au descoperit că ţara în care au emigrat îi respectă şi îi apreciază. Iar asta se vede în primul rând în câştigurile lor.