Adolescentul care şi-a asmuţit pitbull-ul să atace câinii de la o stână din judeţul Arad a renunţat la animal. Patrupedul a fost lăsat la Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din municipiu, unde primeşte îngrijiri

DISTRIBUIȚI

Adolescentul care şi-a asmutit pitbull-ul să atace câinii de la o stână din judeţul Arad a renunţat la animal. Patrupedul a fost lăsat la Serviciul de Gestionare a Câinilor fără Stăpân din municipiu, unde primeşte îngrijiri. Luat la întrebari de către şeful centrului, stăpânul patrupedului a recunoscut ceea ce era deja evident şi pentru milioanele de oameni care au văzut imaginile cutremurătoare: câinele a fost pus să lupte cu alte animale şi nicidecum nu a fost un simplu incident izolat. Urmează imagini şi detalii cu putermnic impact emoţional.

Mărturia, pe cât de sinceră, pe atât de şocantă, i-a lăsat fără cuvinte pe cei prezenţi.

Câinele tânărului de 18 ani, un exemplar din rasa pitbull, a făcut măcel la stâna din Buteni, asmutit chiar de către stăpân. Patrupedul a rănit grav trei câini, printre care şi o căţeluşă gestantă, care s-a ales cu un picior rupt şi cu urechea sfâşiată.

Cel mai grav rănit a fost însă un căţel care, la momentul atacului, era legat cu lanţuri.

Pentru siguranţa tuturor, reprezentanţii DSV i-au cerut proprietarului să lase câinele la un adăpost. Pitbull-ul, rănit la rândul lui, a fost predat astăzi veterinarilor Centrului Public pentru animalele fără stăpân din Arad.

Câinele a fost vaccinat şi deparazitat, iar tânărul s-a ales cu o amendă şi riscă acum până la doi ani de închisoare.