Acuzaţii grave la o mănăstire din judeţul Iaşi. Două măicuţe susţin că au fost bătute şi alungate din chiliile lor de către alte surori de la mănăstire

DISTRIBUIȚI

Acuzaţii grave la o mănăstire din judeţul Iaşi, chiar în postul Paştelui. Două măicuţe susţin că au fost bătute şi alungate din chiliile lor de către alte surori de la mănăstire. Totul ar fi pornit de la faptul că măicuţele au refuzat să mai meargă la slujbele în care era pomenit Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. După ce au fost somate să părăsească mănăstirea, cele două femei spun că celelalte maici ar fi intrat peste ele în chilii, le-ar fi blocat în baie şi mai apoi le-ar fi agresat.

Cele două maici care trăiesc de mai bine de zece ani la Mănăstirea Frumoasa se plâng că au fost alungate după ce au refuzat să participe la slujbele pentru a-l pomeni pe Înaltpreasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Cele două femei îl acuză pe Teofan că ar fi încurajat erezia, prin participarea la sinodul din Creta.

Femeile susţin că au primit trei zile la dispoziţie pentru a elibera chiliile. Pentru că au refuzat, ieri dimineaţă, în timp ce dormeau, s-ar fi trezit, spun ele, cu alte şapte surori, în camerele în care dormeau.

În replică, reprezentanţii mitropoliei spun că maicile au refuzat să ia parte la orice activitate din mănăstire.

Măicuţele au scos deja certificate medico legale şi spun că vor anunţa incidentul şi la poliţie.