Acuzaţii grave la adresa unei bănci. Un bucureştean susţine că este executat în baza unui act adiţional pe care el îl consideră fals

DISTRIBUIȚI

Acuzaţii grave la adresa unei bănci. Un bucureştean susţine că este executat în baza unui act adiţional pe care el îl consideră fals. Bărbatul prezintă atât documentul original cât şi presupusul fals. Între cele două acte sunt diferenţe evidente, spune avocatul debitorului. În plus, actul adiţional pe care nu-l recunoaşte ar fi fost încheiat anterior contractului propriu zis de credit, lucru imposibil din punct de vedere legal.

Acest bărbat susţine că banca i-a falsificat în întregime un act adiţional, iar acum este executat în baza lui.

Povestea începe în 2007 atunci când a luat un credit de nevoi personale, în valoare de 8500 de euro. Doi ani mai târziu a fost chemat la bancă să semneze un act adiţional.

În 2012 banca a început procedurile de executare iar din 2013 domnul Răducanu nu a mai putut să îşi achite ratele. Datoria a rămas în aer, 5 ani banca nu l-a căutat. Între timp creanţa a fost vândută unei firme de recuperări, iar acum bărbatul a primit somaţie că trebuie să plătească 56.000 de lei, echivalentul a 12.000 de euro, adică peste datoria iniţială, altfel îi va fi scoasă la licitaţie casa.

Dar, când a verificat cu atenţie documentele primite de la executor a realizat că actul adiţional în baza căruia este executat nu coincide cu cel semnat de el. Mai exact, documentul original a fost semnat pe 2 iunie 2009, în timp ce actul adiţional fals are data de semnare 2 iunie 2007, dar atenţie! se presupune că a fost semnat înaintea încheierii contractului propriu zis, lucru imposibil legal.

Acest caz nu este însă izolat. De-a lungul timpului avocaţii au mai avut de-a face cu acte falsificate de bănci. Într-una dintre situaţii banca adăugase un paragraf într-un act adiţional care creştea rata clientului cu 300 de franci elveţieni.

În caz de executare silită, citiţi cu atenţie actele şi ţineţi cont că le puteţi contesta în termen de 15 zile.