Accident grav pe DN1, în dreptul localităţii Bărcăneşti. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte opt au fost grav rănite după ce şoferul unui autocamion s-a izbit în plin de un autoturism şi apoi a lovit puternic un autobuz cu pasageri

DISTRIBUIȚI

Accident grav pe DN1, în dreptul localităţii Bărcăneşti. Două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte opt au fost grav rănite după ce şoferul unui autocamion s-a izbit în plin de un autoturism şi apoi a lovit puternic un autobuz cu pasageri. Doi dintre şoferi au decedat pe loc, iar o femeie a fost preluată cu elicopterul SMURD şi transportată la Bucureşti, în stare gravă.

Alarma a fost dată la ora 07.00, când doi localnici din Bărcăneşti au fost treziţi de o bubuitură puternică. Speriaţi, oamenii au ieşit din casă şi au avut un şoc când au văzut un autocamion răsturnat în propria lor curte.

Oamenii legii spun că şoferul autocamionului ar fi intrat în depăşire fără să se asigure, moment în care s-a ciocnit de un autoturism, pe sensul de mers către Ploieşti. A intrat apoi pe contrasens şi s-a izbit puternic de un autobuz care transporta mai mulţi muncitori. În urma impactului, autocamionul a ajuns în curtea unei locuinţe, iar autoturismul s-a oprit într-un stâlp.

Şoferul autocamionului, dar şi cel al autobuzului au decedat pe loc, iar o femeie aflată în stare foarte gravă, a fost preluată de un elicopter SMURD.

Ceilalţi şapte pasageri răniţi în urma impactului au ajuns, cu traumatisme, la spitalul din Ploieşti. Cu toţii sunt angajaţi ai unui parc acvatic din Ilfov şi în această dimineaţă se întreptau spre serviciu. Patru dintre ei sunt însă în stare gravă. Medicii de la Spitalul de Urgenţă Ploieşti i-au urcat direct pe masa de operaţie.

Oamenii legii au început cercetările pentru a stabili cu exactitate cine se face vinovat de producerea accidentului.

Traficul în zonă a fost blocat aproximativ două ore, iar pe DN1 s-au format în tot acest timp cozi kilometrice.