Accident grav în Buzău. Un microbuz plin cu elevi a fost lovit de un autoturism. Patru copii au fost răniţi

DISTRIBUIȚI

Accident grav în Buzău. Un microbuz plin cu elevi a fost lovit de un autoturism în apropierea localităţii Pătârlagele. Patru copii, dar şi doi adulţi au fost răniţi în urma impactului puternic. Şoferul care a provocat accidentul era băut şi a fost reţinut. El este acuzat de  conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală.

Accidentul a avut loc după lăsarea întunericului. Un bărbat de 32 de an, care s-a urcat băut la volan, a pierdut controlul autoturismului într-o curbă şi a pătruns pe contrasens unde s-a lovit frontal de un microbuz plin cu elevi, care se întorceau din excursie.

În microbuz erau 19 copii care se întorceau dintr-o excursie, la Braşov. În urma impactului, 4 elevi dar şi cei doi conducători auto au fost răniţi. Cu toţii au fost transportaţi la spital.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a fost supus etilotestului, care a indicat o alcolemie de 0.59 mg alcool pur în aerul expirat.

Şoferul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventiva.