Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi prima probă a evaluării naţionale. Au avut de tratat genul liric

DISTRIBUIȚI

Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi prima probă a evaluării naţionale – examenul la limba şi literatura română. Au păşit cu emoţii în sala de examen, dar după două ore au ieşit zâmbitori. Subiectul a fost uşor, ne-au spus elevii. Au avut de tratat genul liric pornind de la un fragment din poezia Ploaia de Magda Isanos.

Primul elev ieşit din examen anunţa că a avut de argumentat apartenenţa poeziei Toamna la genul liric. Tânărul nu a reţinut corect numele poeziei, probabil de emoţii…

La subiectul al doilea, punctul B, elevii au avut de realizat o compunere bazată pe o întâmplare reală sau imaginară din timpul unei competiţii sportive.

Absolvenţii de clasa a VIII-a mai au de trecut un hop miercuri, atunci când vor susţine proba la matematică. Pe 26 iunie vor fi afişate rezultatele şi se vor putea depune contestaţii. Însă de anul acesta s-a schimbat legislaţia, astfel că nota finală va fi cea obţinută în urma contestaţiei, indiferent dacă diferenţa este mai mică sau mai mare de 0,5 puncte.

Peste 144.000 de elevi s-au înscris la evaluarea naţională, 150 dintre ei din sesiunea anterioară, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.