A sunat clopoţelul şi pentru studenţi. Aproape 500.000 de tineri au început noul an universitar. Bobocii au ascultat cu emoţii imnul „Gaudeamus Igitur”, apoi au făcut turul facultăţii şi au socializat cu noii colegi

DISTRIBUIȚI

A sunat clopoţelul şi pentru studenţi. Aproape 500.000 de tineri au început noul an universitar. Bobocii au ascultat cu emoţii imnul „Gaudeamus Igitur”, apoi au făcut turul facultăţii şi au socializat cu noii colegi. Fie că se visează doctori, avocaţi sau procurori, cu toţii vor trece mai întâi prin focurile sesiunilor de examen. Surprinzător, anul acesta toate locurile la buget şi chiar şi cele de la taxă au fost ocupate. Speranţa tuturor este să îşi găsească rapid un loc de muncă şi să nu rămână şomeri cu diplomă.

După ce au intonat imnul studenţesc, bobocii Facultăţii de Drept s-au aşezat cuminţi în bănci şi au ascultat sfaturile celor care îi vor forma în cei patru ani de studiu. Şi ca să aibă dovada că au fost prezente la festivitate, domnişoarele au imortalizat prima lor zi de studenţie într-un selfie pe măsură.

Avocat, procuror sau judecător. Sunt meseriile spre care ţintesc tinerii de la Drept.

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” amfiteatrele au fost neîncăpătoare pentru cei aproape 11.000 de studenţi care au luat parte la ceremonia de deschidere a noului an universitar. Medicina a fost în fiecare an cea mai căutată facultate. Cei 6 ani de studiu nu i-au speriat deloc pe viitorii medici. Cu toţii sunt siguri că efortul lor nu va fi în zadar.

Nu sunt foarte încântaţi de sistemul de sănătate din România, dar speră că lucrurile se vor schimba până când vor ajunge ei în sălile de operaţii.

Prezent la deschiderea anului universitar de la Constanţa, preşedintele României a tras un semnal de alarmă în privinţa scandalurilor de plagiat care au afectat credibilitatea învăţământului superior din România.

Şi ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a avut un mesaj pentru studenţi.

Rămâne de văzut câţi dintre cei peste 206.000 de boboci vor termina cu bine facultatea, dar şi câţi vor reuşi să îşi găsească un loc de muncă la finalul anilor de studiu. În ultimul timp, facultăţile au ajuns să fie generatoare de şomeri cu diplomă. Şi totul pentru că ofertele universitare nu se potrivesc cu cererile de pe piaţa muncii.