A plecat pe 1 ianuarie din China şi va ajunge după 18 zile în Londra. Un tren de marfă va parcurge o nouă rută ce leagă provincia chineză Zejiang de capitala Regatului Unit

DISTRIBUIȚI

A plecat pe 1 ianuarie din China şi va ajunge după 18 zile în Londra!  Vorbim despre un tren de marfă care va parcurge o nouă rută ce leagă provincia chineză Zejiang de capitala Regatului Unit. China îşi doreşte să obţină astfel o îmbunătăţire a schimburilor comerciale cu bătrânul continent.

Transportul mărfurilor cu trenul nu este o noutate pentru schimburile comerciale între China şi Europa. O astfel rută care lega ţara asiatică de Germania este cea tradiţională , care trece prin Siberia. De această dată însă, căile ferate chineze şi-au dorit existenţa unui traseu care să străbată cât mai multe ţări cu potenţial economic, acolo unde mărfurile produse în China să îşi găsească o piaţă de desfacere consistentă.

Şi va ajunge după 2 saptămâni şi 4 zile la destinaţie. Marfarul va străbate ţări precum Kazakhstan, Rusia, Belarus, Polonia, Germania, Belgia sau Franţa.

E adevărat că transportul mărfurilor cu trenul este mult mai scump decât cel pe mare, însă timpul câştigat este nepreţuit pentru cei care se ocupă cu comerţul. Pe această cale vor fi aduse în Europa în special mărfuri valoroase, ca maşinile sau electronicele, dar şi produse cu caracter sezonier, pentru care termenul de livrare este esenţial. De 45 de zile este nevoie în medie, pentru ca un transport de marfă să ajungă cu vaporul din China în Europa, ceea ce, de multe ori, îi nemulţumeşte pe clienţii care aşteaptă livrarea produselor dorite. Garnitura pusă în circulaţie de căile ferate chineze va avea nevoie de ajustări permanente pe toată lungimea traseului. Nu toate tersamentele sau şinele suportă acelaşi tip de vagon, aşa că acestea vor fi de mai multe ori schimbate, iar marfa va fi mutată dintr-un vagon în altul.  Însă chiar şi în aceste condiţii, oficialii chinezi se aşteaptă ca iniţiativa lor să aibă succes şi tot mai mulţi consumatori europeni să apeleze la această modalitate de transport.