A început oficial cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Sute de mii de credincioşi se îndreaptă zilele acestea spre Iaşi, la sărbătoarea Cuvioasei Parascheva

DISTRIBUIȚI

A început oficial cel mai mare pelerinaj ortodox din România. Sute de mii de credincioşi se îndreaptă zilele acestea spre Iaşi, la sărbătoarea Cuvioasei Parascheva. Numai din oraşul Voluntari au ajuns, noaptea trecută, aproape 150 de autocare, cu peste 6.000 de pelerini. Racla a fost scoasă din catedrală în zorii zilei şi aşezată la loc de cinste, iar mii de pelerini stau deja la coadă să ajungă în faţa baldachinului să se închine la sfintele moaşte.

Cu lumânări în mâini, busuioc, flori şi fotografii cu cei dragi, pelerinii s-au aşezat încă de dimineaţă la coadă pentru a ajunge la racla cu moaştele sfintei Parascheva. Împovăraţi de griji şi boli, oamenii au aşteptat ore în şir să jungă în dreptul baldachinului şi să se roage pentru sănătate.

După ore de aşteptare, primii credincioşi au ajuns în dreptul baldachinului. Însă fluxul de pelerini este în continuă creştere, iar sute de oameni se adaugă cozilor interminabile.

În acest an, la Iaşi au fost aduse şi moaştele Stintei Muceniţe Tecla. Marea sărbătoare este însă sâmbătă, pe 14 octombrie. Între timp, jandarmii au împânzit şi ei zona Catedralei pentru a se asigura că nu vor avea loc incidente.

Credincioşii au început să sosească încă de noaptea trecută. Cu inimile pline de speranţă, pelerinii din sudul ţării au poposit primii în Iaşi. 150 de autocare i-au preluat pe oameni din oraşul Voluntari şi imediat ce au coborât din autovehicule, s-au îngrămădit în curtea Mitropoliei.

Racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva a fost scoasă din biserică în zorii zilei, iar oamenii.nerăbdători s-au înghesuit să o atingă.

În această săptămână, peste 150.000 de credincioşi sunt aşteptaţi să ajungă la Iaşi.