A început Kinodiseea – singurul festival de film dedicat publicului tânăr din sud-estul Europei! Toţi copiii şi adolescenţii vor putea, timp 7 zile, să vizioneze cele mai bune filme ale momentului în mai multe locuri din Bucureşti

DISTRIBUIȚI

A început Kinodiseea – singurul festival de film dedicat publicului tânăr din sud-estul Europei! Toţi copiii şi adolescenţii vor putea, timp 7 zile, să vizioneze cele mai bune filme ale momentului în mai multe locuri din Bucureşti. Vor rula filme dedicate copiilor de până în 14 ani, dar şi pentru adolescenţi. Cele mai multe dintre pelicule vor fi în premieră naţională, filme prezente şi chiar premiate la festivalurile internaţionale de la Cannes, Berlin sau Toronto.

Zilele acestea, cei mai norocoşi iubitori dintre iubitorii film sunt…copiii şi adolescenţii. KINOdiseea a avut deschiderea aseară la Muzeul Ţăranului, unde Heartstrings, unul dintre cele mai premiate lungmetraje ale anului a dat starul festivalului de film pentru publicul tânăr.

În total sunt 7 zile de festival, zile încărcate de magie, de poveste şi poveşti, dar mai ales…cu filme. Cinema Muzeul Ţăranului, Cinema Eforie sau..cortul KINOdiseea din Piaţa Universităţii. Acestea sunt doar câteva dintre punctele în care preţ de 7 zile vor putea fi urmărite peliculele.

Organizatorii evenimentului au programat două competiţii internaţionale de lungmetraje pentru publicul tânăr. Astfel, Kinodiseea Junior aduce pe marile ecrane 11 filme dedicate copiilor sub 14 ani, în timp ce în selecţia oficială a competiţiei KINOdiseea Youth sunt incluse 6 titluri pentru tinerii de peste 15 ani.

Biletele au preţuri cuprinse între 5 şi 10 lei, însă pentru cele mai multe dintre proioecţii, intrarea este liberă.

Din festival nu vor lipsi nici atelierele, care vor avea loc la cortul KINOdiseea de la Universitate şi vor fi susţinute atât de invitaţi din ţară, cât şi din străinătate. Printre acestea se numără atelierele de regie, actorie, animaţie stop-motion, storytelling sau scenografie şi costume de film.

Printre invitaţii ediţiei din acest an ai Festivalului KINOdiseea s-au aflat regizori şi actori din Germania, Franţa şi Mexic.