A fost unul dintre cele mai terifiante cazuri de maltratare din ţara noastră. Vorbim despre povestea câinelui ciobănesc german mutilat pe străzile Bucureştiului. Cazul a fost relatat chiar şi de publicaţii internaţionale, iar despre România s-a scris că este ţara în care extrem de des animalele sunt ucise şi chinuite din motive de distracţie. Acum, după şapte luni şi după multe operaţii si tratamente, câinele a fost adoptat de o familie din Germania

DISTRIBUIȚI

A fost unul dintre cele mai terifiante cazuri de maltratare din ţara noastră. Vorbim despre povestea câinelui ciobănesc german mutilat pe străzile Bucureştiului. Cazul a fost relatat chiar şi de publicaţii internaţionale, iar despre România s-a scris că este ţara în care extrem de des animalele sunt ucise şi chinuite din motive de distracţie. Acum, după şapte luni şi după multe operaţii si tratamente, câinele a fost adoptat de o familie din Germania. Făptaşul nu a fost încă identificat, iar proiectul care înăspreşte legea protecţiei animalelor zace în Parlament. Vă avetizez, urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.
La începutul anului, în februarie, Gaia era găsită pe o stradă din localitatea Chiajna, judeţul Ilfov. Mai mult moartă decât vie. Era lovită, înjunghiată, fără coadă şi fără o labă. A fost preluată de medicii organizaţiei non-guvernamentale Dog Rescue România, care iniţial au luat în calcul să o eutanasieze. În cele din urmă, a fost operată şi, printr-o minune, a început să mănânce şi să bea apă. -Povestea căţeluşei a făcut înconjurul lumii. A fost prezentată de o televiziune din Marea Britanie dedicată animalelor, iar jurnaliştii de la Daily Mail scriau la vremea respectivă: „Un câine curajos a supravieţuit după ce a fost mutilat de măcelarul din Bucureşti. I-a fost tăiat piciorul, la fel şi coada, iar dinţii smulşi. Cât despre atacator, acesta încă hoinăreşte liber.” -Acum, după şapte de luni de stat într-o clinică veterinară, Gaia trăieşte ca într-o poveste. A ajuns la noua ei familie, în Germania, într-un orăşel, de la Marea Nordului. Este înconjurată de copii, se bucură de o curte imensă, iar zi de zi este plimbată pe plajă. -Katja Feddermann este acum prorietara animalului. O femeie cu suflet mare, care a mai adoptat din România alţi doi câini. -Leonardo, mezinul familiei care a adoptat-o pe Gaia, a devenit deja cel mai bun prieten al căţeluşei.
Cel care a mutilat-o pe Gaia nu a fost nici măcar identificat de poliţişti, iar cazul a fost închis. Actuala lege de protecţie a animalelor este mult prea blândă, iar cei care recurg la gesturi de maltratare scapă doar cu amenzi. Proiectul care prevede pedepse mai mari pentru cei care fac rău necuvântătoarelor se tot discută în Parlament de luni bune.