A fost un adevărat dezmăţ culinar, cu scrumbii la grătar, saramură de crap, scoici, poale-n brâu şi o mulţime de alte bunătăţi în Parcul Naţional din Capitală. Pentru cei care nu ţin post n-au lipsit nici micii care au sfârâit pe grătar ori costiţele de porc bine rumenite

DISTRIBUIȚI

A fost un adevărat dezmăţ culinar, cu scrumbii la grătar, saramură de crap, scoici, poale-n brâu şi o mulţime de alte bunătăţi în Parcul Naţional din Capitală. Pentru cei care nu ţin post n-au lipsit nici micii care au sfârâit pe grătar ori costiţele de porc bine rumenite. Scovergile, ca pe vremea bunicii, i-au ademenit pe pofticioşi, la fel şi Pasca uriaşă.

Să fii pofticios şi să fii în apropierea Parcului Naţional din Bucureşti a fost, de-a dreptul, o provocare. Mirosul, mai mult decât ispititor, al peştelui pe grătar i-a ademenit pe toţi mai ceva ca un magnet. Aproape 500 de litri de borş de peşte şi 300 de kg de saramură de crap de peşte au fost pregătite încă de dimineaţă pentru gurmanzi. Iar lista este mult mai mare de atât. Peste 10.000 de scrumbii au sfârâit pe grătare. N-a lipsit nici macroul, dorada, iar scoicile au fost şi ele pregătite pentru pofticioşi.

N-au lipsit nici micii sau coastele pe grătar.

După aşa un ospăţ, la mare căutare au fost dulciurile. Gospodinele au pregătit poale-n brâu proaspete, un cozonac domnesc uriaş de un metru şi de aproape 40 de kilograme şi o pască uriaşă.

Târgul din Parcul Naţional din Capitală va fi deschis şi mâine aşa că răsfăţul culinar continuă pentru toţi pofticioşii.