A fost ultimul week-end în care turiştii au dat năvală pe plaje, iar sezonul estival pare să se fi sfârşit. Terasele şi restaurantele de pe litoral se pregătesc să tragă obloanele, nu înainte însă de a le oferi turiştilor rămaşi încă la mare petreceri de neuitat

DISTRIBUIȚI

A fost ultimul week-end în care turiştii au dat năvală pe plaje, iar sezonul estival pare să se fi sfârşit. Terasele şi restaurantele de pe litoral se pregătesc să tragă obloanele, nu înainte însă de a le oferi turiştilor rămaşi încă la mare petreceri de neuitat. Aseară s-au distrat şi au dansat în stil grecesc. Au gustat din bunătăţile tradiţionale şi au spart farfurii pe ritmuri de buzukia până spre dimineaţă.

Se fac bagajele în staţiunile de pe litoralul românesc. Mii de turişti îşi încheie vacanţa şi îşi îndreaptă paşii către casă. Ca să le mai alunge din tristeţea despărţirii, patronii de terase şi restaurante le-au pregătit petreceri de neuitat, unde băutura a curs râuri, iar mâncarea a fost pe săturate. Totul din partea casei.

Atmosfera s-a încins însă când pe terasă s-au aprins focurile de tabără şi au început să răsune ritmurile greceşti.

De departe însă, cel mai aşteptat moment a fost spartul farfuriilor – o tradiţie veche grecească. Se spune că grecii, oameni petrecăreţi, obişnuiau să arunce cuţite la picioarele dansatoarelor, în semn de bărbăţie. Cum însă fetele ieşeau rănite din aceste dansuri, cu timpul, cuţitele au fost înlocuite cu farfurii. Iar obiceiul a rămas la fel de spectaculos şi deloc periculos.

De astăzi, hotelierii şi patronii de terase vor începe să îşi facă socotelile, să tragă linie şi să vadă dacă acest sezon estival a fost sau nu unul profitabil.